• 瀏覽: 4,501
  • 回覆: 65
+5
引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-3-14 02:31 PM 發表
完全冇私隱
無㗎,戴面具出街囉,但係......你係邊位啊?戴唔戴有人理會咩?私隱其實係睇情況嘅,唔好跟人傻啦。

大陸地鐵高鐵全部面貌識別係國家安全,你識條鐵咩,講私穩on79啦比啲恐怖份子攪破壞到時死傷慘重...

美國都用啦on79講私穩http://hd.stheadline.com/news/realtime/wo/1301955/
人臉辨識功能立功!美國機場啟用第3天即抓假護照慣犯美國麥迪遜球場首試人臉識別系統 惹私隱隱憂

美國麥迪遜球場首試人臉識別系統 https://hk.on.cc/int/bkn/cnt/new ... 0316_17011_001.html

其實盲反咁驚就唔好攞出世紙,唔好返學,唔好攞HKID,唔好用銀行,唔揾工做,唔好識朋友,做個隱樣,出街戴面具,剩係坐喺電腦前面打 j 咪唔會洩漏私隱囉,剩係洩精就夠私隱吧。

引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-3-14 07:09 PM 發表
香港啲井底蛙會話中共監控人民
美國佬果啲就係國土安全
not the first time

咁千奇唔好做違法野,否則國都冇你藏身之處,要監控每一個人真係去過邊都知!

美國政府已經在亞特蘭大、紐約市、波士頓、聖何塞、芝加哥、休斯敦等 17 個國際機場部署了面部識別系統,達美、美航、捷藍、英國航空及漢莎等航空公司也都表示採取配合態度。

引用:
原帖由 linyaoyao 於 2019-3-14 12:09 PM 發表
中共監控人民達到禮崩樂壞的程度
正常人怕乜查?

講私穩香港行出街大部份都有cam影住啦,行入商場,超市,搭巴士,地鐵,東鐵...行過私家車頭鋪頭門口經過都有可能入鏡啦..講私穩一出自己間屋門口就扮中東女士由頭至腳包裹連對眼都帶太陽眼鏡on79

好先進喔。港官思維守舊,難改革

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-3-14 02:21 PM 發表
我公司幾年前用人面辯識入閘已經了!仲高科技?
咁你講黎聽下有無其他國家地鐵又或者交通上係咁樣支付入閘先。咁好用又咁低科技其他國家都唔曉用既,咁豬既。真係連八達通押金都慳番,雙手拎住野時入閘就最方便。

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-3-14 02:27 PM 發表
過閘要身份確認?

真實作用是什麼?
睇下喺咪恐怖分子通輯犯咸濕佬

引用:
原帖由 bankerkong 於 2019-3-14 07:38 PM 發表

正常人怕乜查?
我好相信越多監控,越少人犯法

引用:
原帖由 c.down 於 2019-3-14 08:43 PM 發表

到香港遲d 好多野,都可以人臉當密碼用,

你用就正契弟
啲友仔話唔用中國嘢,結果呢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]