• 瀏覽: 1,216
  • 回覆: 15
【星島日報報道】英國國會今天以391票反對、242票支持,第二度否決英國首相文翠珊與歐盟達成的脫歐協議草案。首相文翠珊表示,將於在周三晚上7時表決是否同意在無協議狀況下脫歐,如果「硬脫歐」同樣被否決,則會在周四表決是否要求歐盟延長脫歐限期。  脫歐協議於今年1月15日第一次在國會表決時,已有432票反對,僅得202票支持。第二次表決結果,差距雖然縮小,但仍超過100票。  ...

英國脫歐協議草案又被否決了!
文翠珊跟著可以點呢?

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/脫歐協議草案再被否決-英國隨時硬脫歐-215700092.html

少刷社交媒体,少关注坏消息。
难过的事情太多,你难过不过来。
硬脫英國咪分裂晒,蘇格蘭個邊吵緊吾想脫,吾通真係脫一半?

根本大家扯貓尾,玩拖字訣

引用:
原帖由 lam_km 於 13-3-2019 10:59 PM 發表
【星島日報報道】英國國會今天以391票反對、242票支持,第二度否決英國首相文翠珊與歐盟達成的脫歐協議草案。首相文翠珊表示,將於在周三晚上7時表決是否同意在無協議狀況下脫歐,如果「硬脫歐」同樣被否決,則會在周四表決是否要求歐盟延長脫歐限期。  脫歐協議於今年1月15日第一次在國會表決時,已有432票反對,僅得202票支持。第二次表決結果,差距雖然縮小,但仍超過100票。  ...

英國脫歐協議草 ...
今晚投票係咪硬脫歐.....
https://www.youtube.com/watch?v=v30wXiZ41Ds

我比較睇好
因為現今英國係否決政治
今晚否決硬脫歐機會高
剩低延遲一條路
實際上係唔脫歐

引用:
原帖由 TheVirgo 於 13-3-2019 11:23 PM 發表
硬脫英國咪分裂晒,蘇格蘭個邊吵緊吾想脫,吾通真係脫一半?
英國硬脫歐
跟住蘇格蘭及北愛要求脫英

除完褲又唔吊,正仆街

英國玩硬脫歐的話, 歐盟肯定會出招玩殘英國, 蘇格蘭同北愛會盡快大玩公投脫英來重投歐盟... 英國好快就完全分裂冚包散了...

文翠珊應該好快就下台
引用:
原帖由 lam_km 於 2019-3-13 10:59 PM 發表

英國脫歐協議草 ...

big wok

親親,這邊建議你脫一下呢~

都2019年了,怎么還沒脫完啊~

引用:
原帖由 starr 於 2019-3-14 12:43 AM 發表
我比較睇好
因為現今英國係否決政治
今晚否決硬脫歐機會高
剩低延遲一條路
實際上係唔脫歐
同意,一路都不會脫
直至下一次公投不脫。
股市大升

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-3-14 12:09 AM 發表
根本大家扯貓尾,玩拖字訣
x 2

協議又否決
硬脫又唔要
delay 又唔得 (news say 歐洲議會5月選預唔預英國???)

應該係想再公投..........正棍將責任掟比選民

恭喜 BNO L快啲準備救國

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-3-14 00:50 發表

英國硬脫歐
跟住蘇格蘭及北愛要求脫英
不列癲變
又列又癲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]