• 瀏覽: 14,773
  • 回覆: 7
+14
我地蟻民有咩好討論…有用咩?針唔拮到肉就唔知痛~根本嘥九氣~歷史會告訴我們一切

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-3-14 05:51 PM 發表
單程證不是重點,只要取消公屋綜援,滿18歲冇交稅就取消居留權;有能力就搬來,冇能力就要搬走
人口自由流動係人權,有權利有義務,好應該畀人有自由搬去佢能夠負擔的地方;適者生存,冇能力點解要霸住個位乞食 ...
講得好

引用:
原帖由 dog12345678 於 2019-3-14 05:55 PM 發表

講得好
自食其力是法則

引用:
原帖由 101708858 於 2019-3-14 06:03 PM 發表
根本就係醫護人員自己攞來。

成班人為自己的利益,勾結曾蔭權,想方設法減少醫護人手的培訓及供應數目,設立制度留難海外醫護人員加入呢個市場。

房屋又係,曾蔭權,私樓業主呢類既得利益者,為左確保樓價高企。用盡任何方法,導致香港多年唔可以造地,唔可以起足夠的房屋,唔可以發展任何新市鎮。 ...
講你就叻………不知所謂

引用:
原帖由 c8888k8888 於 2019-3-14 06:14 PM 發表
你的總後台係美帝!
你的後台係毒果英和台日獨政苦!
佢的通過黑金收買你的依班心術不正的香港人發動佔中和旺暴等!
目的係破壞香港的繁榮穩定!破壞香港實行一國兩制,最後達到阻礙中國以一國兩制統一台灣,阻礙中國富強!
你的口口民主確事事不民主!
你的成長於自由繁榮的香港,卻反過來破壞生你養你的香港!
你的係一群豬狗不如的香港人渣!
打敗你的不是中共!
打敗你的是正直的香港人和英國人留下的 ...
人地講民生問題~你就下下九吹政治~個腦跌咗落屎忽?

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-3-14 06:05 PM 發表

對,所以肺青應該考慮返鄉下耕田
唔止肺青~唔止大陸人~全世界任何地方都有好人壞人~總之不事生產就踢走

引用:
原帖由 101708858 於 2019-3-14 07:04 PM 發表

有其他想法咪講出黎討論,講廢話沒有意思。
針唔拮到肉點知痛~係…真係同你一樣講癈話冇意思

引用:
原帖由 101708858 於 2019-3-14 07:16 PM 發表

咪就係因為貪婪導致今日,單程證係中央權力,香港冇人可以處理。

咁香港可以做的顯然就係增加培育人手,增加起樓。

但點解呢十幾年全部都唔可以做?

150個單程證,唔係今時今日先出現嫁嘛!

所以我話你班醫護自己攞黎有講錯咩?要限制人手供應,維持高人工,食鹹魚抵頸渴。 ...
你真係好聽就自我感覺良好~唔好聽就真係白痴~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]