• 瀏覽: 14,796
  • 回覆: 196
+14
其實單程證系比人團聚系啱嘅系吾可以完全取消但港府至少要向大陸反映下可吾可以一日150個改一日50個或者更少!咁樣至少政府的配套工程可以跟上

引用:
原帖由 陳大文先生 於 2019-3-15 10:45 AM 發表

甚麼走流程法律基礎?
那麼這流程法律基礎又有無得到全港市民公投受權?
你想追究港英政府就去英國,告啦

引用:
原帖由 陳大文先生 於 2019-3-15 10:52 AM 發表
國家權力是屬於全國人民
不是屬於政黨或部分人
公投最能貼近民意
最近民意權力才最大

全民議政
還政於民

天滅中共
天佑中華
中國起碼有13億人

你收啦

你不能代表民意

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 11:51 AM 發表

肯定
舉例

你究竟知道150是甚麼嗎

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-3-15 12:48 PM 發表

舉例

你究竟知道150是甚麼嗎
你自己都無一丁點証據,你要求人仲物唸野?

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-15 12:37 PM 發表 

中聯辦係共產黨咩?
大陸全國都有共產黨支部,唯獨香港冇。
共產黨係香港無註冊係非法組織。
請問有邊個香港官員自認係共產黨黨員呀?

死雞撐飯蓋,識字就自己睇,你鐘意出醜我都懶得應酬你,共產黨喺香港係非法組織?咁就恭喜你,快d報警拉人啦,香港官員有幾多共產黨都唔關你加拿大種事啦,你去理你自己加拿大事啦,成日喺度搞搞震冇幫襯。
https://zh.wikipedia.org/wiki/張曉明?wprov=sfla1

https://zh.wikipedia.org/wiki/王志民_(香港中聯辦)?wprov=sfla1

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-15 01:20 PM 發表

你自己都無一丁點証據,你要求人仲物唸野?
內地居民有下列情形之一的,可以申請前往香港或者澳門定居。[3]

在香港或者澳門定居人員的內地配偶及其偕行的未滿18周歲的子女,需要前往香港或者澳門家庭團聚的;
香港、澳門居民中的中國公民在內地所生的中國籍子女,並且在其出生時,其父母雙方或一方已依法取得香港或者澳門永久性居民身份,需要前往香港或者澳門定居的;
未滿18周歲(含生日當天),需要投靠在香港或者澳門定居的父母的;
18周歲以上、未滿60周歲,在香港或者澳門定居且在香港或者澳門無子女的父母均60周歲以上,需要其前往照料的;
60周歲以上且在內地無子女,需要投靠在香港或者澳門定居的18周歲以上子女的;

97年大陸人佔領香港,從此,香港人存在的目的只是服務好大陸人。每日150個來自各省市的大陸人渴望移居香港,享用香港資源,一個小小香港特區哪有權力拒絕。

引用:
原帖由 烏咀 於 2019-3-14 11:26 PM 發表

反對單程證話要取消單程證果班人,人地都可以大條道理駁9你地
港燦:我係本土港燦,我申請我老婆仔女嚟我家鄉團聚有咩撚嘢問題?,係犯法定係法例唔容許?,全世界又有無國家地區係唔容許本地人至親團聚呢?
港燦老婆:我老公係港燦,我嫁雞隨雞去我老公家鄉同佢一齊唔撚得?,關你咩撚嘢事?
港燦子女:我老豆係港燦,難道我 ...
但遺反人權喎,香港系講人權既地方

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-3-15 03:27 PM 發表

死雞撐飯蓋,識字就自己睇,你鐘意出醜我都懶得應酬你,共產黨喺香港係非法組織?咁就恭喜你,快d報警拉人啦,香港官員有幾多共產黨都唔關你加拿大種事啦,你去理你自己加拿大事啦,成日喺度搞搞震冇幫襯。
https://zh.wikipedia.org/wiki/張曉明?wprov=sfla1

https://zh.wikipedia.org/wi ...
你撐啦,揾個會址睇睇?
揾唔到呀!咪即係冇囉。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-15 07:33 PM 發表

你撐啦,揾個會址睇睇?
揾唔到呀!咪即係冇囉。

死雞撐飯蓋,你越出多d垃圾留言,只會越出醜,請繼續。

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-3-14 03:08 PM 發表
你有甚麼權利
吾比香港人的下一代黎香港
人權呢
單是一個香港人口爆炸,己經可以取消日日150x落口嚟香港,鄉土左膠要團聚就返大媽區團個飽。

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-3-14 04:05 PM 發表

你肯定呢150個名額系可以用系吾屬於香港人的直屬親人身上????
華爲“慢慢走”來香港跟邊個團聚呢?咪又係攞左香港人身份跟住去人地國家攪攪震。

引用:
原帖由 師兄 於 2019-3-15 06:59 PM 發表

但遺反人權喎,香港系講人權既地方
其實都講過好多次講到口水都乾埋,呢d問題最終都係港燦自己搞出嚟

真係去修改單程証,無論係改多定改小定改無,都一定會有班為反而反既人出嚟嘈餐飽,你見剩係話引渡逃犯殺人犯都己經睇到,重有係由其香港有班人最鍾意玩司法67
所以就算話改法例香港人同非香港人婚姻,配偶子女一律不得有居留權身份證,真係大家都只係度當吹水9up吓,現實其實都係唔多可能做到
所以呢個150個問題基本上只會一直嘈落去
最可行解決又唔會嘈既方法,其實只有一個,就係靠"港燦"自己自律唔去同非香港人婚姻啦,咁咪唔會有呢d問題囉,到時想嘈都無得嘈

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-3-15 09:11 AM 發表

果150個系香港人下一代咯

我做港人耐過佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]