• 瀏覽: 14,642
  • 回覆: 196
+14
引用:
原帖由 香江人 於 2019-3-14 05:46 PM 發表

去大灣區。
你有咩權趕香港人離開香港

引用:
原帖由 陳大文先生 於 2019-3-14 05:47 PM 發表

但影響其他香港人
你有咩權吾比人地家庭團聚
你何來的能力

引用:
原帖由 tkgb1981 於 2019-3-14 04:05 PM 發表

你肯定呢150個名額系可以用系吾屬於香港人的直屬親人身上????
睇下點計啦!但一定唔單止係港人子女囉!
可能係佢老婆嘅老豆老母,又話即係佢老婆同人哋生咗仔。

我都認為每日150個名額並不合理,應該取消哩個限額
香港人無論同邊一個國家嘅男人/女人結婚,佢地嘅子女都應該有權成為港人
而配偶,為咗避免假結婚 厄移民
可以制定一套新嘅移民條件,例如要結婚滿5年先可以辦理單程證
5年之後領取"香港臨時身份證" 七年內若犯有刑事罪行或者查到係假結婚
香港政府有權取消臨時身份證 遣返原地,並且列為黑名單

引用:
原帖由 香江人 於 2019-3-14 05:50 PM 發表

一架巴士上300人,仲不准再叫200人上車?裝唔晒,點加人。
你地何來權力去擬訂香港人事兒

根本就係醫護人員自己攞來。

成班人為自己的利益,勾結曾蔭權,想方設法減少醫護人手的培訓及供應數目,設立制度留難海外醫護人員加入呢個市場。

房屋又係,曾蔭權,私樓業主呢類既得利益者,為左確保樓價高企。用盡任何方法,導致香港多年唔可以造地,唔可以起足夠的房屋,唔可以發展任何新市鎮。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-14 06:01 PM 發表

哦,而家又吾系其他人啦

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-14 03:09 PM 發表

單程證依家就係唔單止淨係畀香港人嘅下一代嚟香港喎,咁係咪要改呢
單程證…
係俾家庭團聚申請!
(同時那國不可移民?)

要學老美國…
興建圍牆玩鎖國咩?!

引用:
原帖由 dog12345678 於 2019-3-14 05:56 PM 發表

自食其力是法則
對,所以肺青應該考慮返鄉下耕田

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-14 06:01 PM 發表

一日一毒果,毒死你同我!
(唔該咪再狂貼毒果報喇)

到時又會比國際人權組織指責 唔比家庭團聚香港及中國人權指數下降  美使又會話 改動之前英中傾好單程證舊制 一國兩制名存實忘

引用:
原帖由 101708858 於 2019-3-14 06:03 PM 發表

成班人為自己的利益,勾結曾蔭權,想方設法減少醫護人手的培訓及供應數目,設立制度留難海外醫護人員加入呢個市場。

房屋又係,曾蔭權,私樓業主呢類既得利益者,為左確保樓價高企。用盡任何方法,導致香港多年唔可以造地,唔可以起足夠的房屋,唔可以發展任何新市鎮。 ...
所以唔單止要取消單程證,放畀所有能力人落泥,仲要開放醫生護士資格,內地外國有牌就可以承認,當年星加坡吸收醫護移民就係用呢招,開放競爭,質素差果班自然搵唔到食要革扯

你的總後台係美帝!
你的後台係毒果英和台日獨政苦!
佢的通過黑金收買你的依班心術不正的香港人發動佔中和旺暴等!
目的係破壞香港的繁榮穩定!破壞香港實行一國兩制,最後達到阻礙中國以一國兩制統一台灣,阻礙中國富強!
你的口口民主確事事不民主!
你的成長於自由繁榮的香港,卻反過來破壞生你養你的香港!
你的係一群豬狗不如的香港人渣!
打敗你的不是中共!
打敗你的是正直的香港人和英國人留下的司法制度!
得不到人民的支持你的只會永世失敗!

取消這些人的香港籍(不願當中國人的香港籍)!

拿綜緩最多的團體就是香港泛民,這些人不想成為中國香港人,但是一邊拿著中國香港政府的綜援、享受著中國香港政府的福利,一邊辱駡中國內地和香港政府。

香港政府應該擴建難民營,讓不願當中國人的香港泛民成員住進難民營,並且取消這些人的福利(公屋、低息貸款、緩援,等等)。

引用:
原帖由 101708858 於 2019-3-14 06:03 PM 發表

房屋又係,曾蔭權,私樓業主呢類既得利益者,為左確保樓價高企。用盡任何方法,導致香港多年唔可以造地,唔可以起足夠的房屋,唔可以發展任何新市鎮。 ...
講你就叻………不知所謂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]