• 瀏覽: 14,653
  • 回覆: 196
+14
引用:
原帖由 dog12345678 於 2019-3-14 07:09 PM 發表

針唔拮到肉點知痛~係…真係同你一樣講癈話冇意思
咪就係因為貪婪導致今日,單程證係中央權力,香港冇人可以處理。

咁香港可以做的顯然就係增加培育人手,增加起樓。

但點解呢十幾年全部都唔可以做?

150個單程證,唔係今時今日先出現嫁嘛!

所以我話你班醫護自己攞黎有講錯咩?要限制人手供應,維持高人工,食鹹魚抵頸渴。

當年法援, 自顧自己袋$。。住後是本土付出沉重代價  !

引用:
原帖由 101708858 於 2019-3-14 07:16 PM 發表

咪就係因為貪婪導致今日,單程證係中央權力,香港冇人可以處理。

咁香港可以做的顯然就係增加培育人手,增加起樓。

但點解呢十幾年全部都唔可以做?

150個單程證,唔係今時今日先出現嫁嘛!

所以我話你班醫護自己攞黎有講錯咩?要限制人手供應,維持高人工,食鹹魚抵頸渴。 ...
你真係好聽就自我感覺良好~唔好聽就真係白痴~

單程證係中國政府批,香港揸唔到主意,

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-3-14 03:50 PM 發表
唔使改,新移民用來取代港獨漢奸啱啱好,不事生產總好港獨漢奸一樣係攞綜援,但係就掟磚搞事,破壞法治。
唔會,佢哋都係追求脫離共產黨。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-14 09:06 PM 發表

唔會,佢哋都係追求脫離共產黨。
香港幾時脫離共產黨?加拿大就唔係共產黨管轄,你係加拿大種,中國事關你咩事?

阻止150人來香港你諗都唔好諗 樓主你知唔知而家反共攪港獨D人全部都係150單程後代 有板你睇胡北奇深圳聰全部係150隻後代   你叫政府阻止佢哋來香港咁反共攪港獨邊個去做  由得中央自制麻煩把啦 又唔係叫你去反

引用:
原帖由 mightykoala 於 2019-3-14 04:17 PM 發表
點解唔係拒絕外來人士,包括持旅遊,工作,及其他簽證,使用公共醫療設施?淨係菲傭三四十萬,遊客又幾十萬,比搞單程證效率快N倍。
唔比港人國內子女配偶來港,點解唔拒絕來自外國的?港人全世界都有子女配偶窩。
索性封港啦,多個人多張嘴,年紀大的無生產力,只會搶資源,夠鐘就推出羅湖邊界,呢度只需要"真"香港人就夠~ ...
Agree x 2
應該冇生育人口人士and(同性x)推出羅湖邊界,
南亞菲傭....quit

作者假設所有新移民沒有生產力,是蝗蟲。黃屍心態。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]