• 瀏覽: 8,272
  • 回覆: 135
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-19 01:32 PM 發表

宇宙肥肥手袋不是台灣人,是個大陸人。我上面發了他的截圖
22K賤,鍾意講大話,唔好當真

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-3-19 12:32 PM 發表
非常看不起台灣人。要飲老共奶水,又要抗共。

有錢投綠色,冇錢要藍色。吃裏扒外。

台灣從來只對大陸講尊嚴,對美日絕對是ㄧ條狗。連菲律賓,越南都不如。 ...
嘩!師兄句句都到肉,真係勁。fst_012:

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-19 01:32 PM 發表

宇宙肥肥手袋不是台灣人,是個大陸人。我上面發了他的截圖
條友好識扮嘢,佢曾經話過自己由內地移民來香港經商,係九七前移居台灣,宜家已經係一個八十多歲老人家喎。真係講嘢無句真,成曰扮寫繁體字,冒充台灣人又有乜咁好呢?

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-19 07:48 PM 發表

他連台灣人的皮毛都裝不像
他說話方式,用字,都是大陸人
條友應該都系泛民狗嘴中的150但是法輪功。

我都費時回D練法輪功練到SHORT左的傻佬了.

大陸人'香港人'澳門人及台灣人"大家共同目標就是推翻獨裁共產黨。

無事果陣就猛喊一齊抗共,真打仗走都無甘快啦

引用:
原帖由 123kenny456 於 2019-3-20 05:47 PM 發表
大陸人'香港人'澳門人及台灣人"大家共同目標就是推翻獨裁共產黨。
我係共產黨既領導下,生活過得好幸福窩,要推翻你去啦,咪得把口呀

引用:
原帖由 阿聞 於 2019-3-13 08:27 PM 發表
之前好幾次見有盲反中話如果解放軍攻台, 千幾萬台灣人會誓死保衛台灣, 所以解放軍冇可能贏. 但現實中的台灣人係唔係真係咁呢?

睇到早前一篇台灣人自己寫的文章, 所以分享比大家睇下, 真實的情況係點:

https://tw.appledaily.com/new/realtime/20190224/1522672/
我認識既臺灣朋友都希望統一,有某的唔講明,但亦唔反對,有D話打仗佢亞媽交戴叫佢返屋企收埋,佢地成日爬墻睇陸網

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-3-19 12:32 PM 發表
非常看不起台灣人。要飲老共奶水,又要抗共。

有錢投綠色,冇錢要藍色。吃裏扒外。

台灣從來只對大陸講尊嚴,對美日絕對是ㄧ條狗。連菲律賓,越南都不如。 ...
鬼島最有特色的招牌就是人 藍與綠
崎形法律,偏激思想衍生崎形社會
崎形文化衍生變態怪病,人禍不絕
天災連連,氣數將盡
愈了解鬼島文化愈討厭這騙子島

引用:
原帖由 123kenny456 於 2019-3-20 05:47 PM 發表
哦, 係咩? 有幾多人呀? 唔好同我講你可以代表哂所有 "大陸人'香港人'澳門人及台灣人"

引用:
原帖由 shrek2000hk 於 2019-3-18 04:40 PM 發表
一個爛台灣對中國沒有意義。解放台灣,ㄧ定用政治手段。
台灣人有骨氣?就唔會做美日小弟。所以ㄧ心去抗共,絕對是笑話。
一有着數,台灣人爭賣台。好似國民黨,形勢好少少就爭選總統。自私自利是國民黨基因。民進黨卻很團結,不過騙了選票就齊齊分餅仔。 ...
台灣呢個島對中國既重要性在於將中國海軍既防線推出去,對北京上海多一層保護

退一步,民進黨更一直想引美兵入關,直接劍指北京上海

所以台灣點爛,中國都係要將呢個島掌握系自己手中

引用:
原帖由 玄野神 於 2019-3-13 11:09 PM 發表
雖然希望國土統一,但不希望是流血的
中國政府也不願見這一幕。當然,她並不怕見。
本是同根生,如果能以德服台,以威服眾,相信是最好的結果。
唔好諗啲無謂野
講洗腦,中共差距美帝100年
班生蕃唔會養得熟
打佢老味先搞得掂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]