• 瀏覽: 14,209
  • 回覆: 86
  • 追帖: 1
+7
衣索比亞航空一架波音737 MAX客機日前發生墜機事故,機上157人全數罹難,波音這型飛機在5個月內發生2起空難,逾300人遇難,引發安全疑慮,目前已有43個國家(地區)全面停飛,不過美國卻未加入停飛行列。美媒分析指出,737 MAX得以在美國繼續飛行,主因是美國總統川普和波音執行長米倫伯格(Dennis Muilenburg)有多次接觸往來,兩人關係十分良好。美國聯邦航空總署(FAA)日前重申737 MAX會繼續在美國飛行,《路透》分析指出,川普曾…

這是中時電子報的報導,稱是路透社的消息。
至於藏鏡人,是不是我們說的幕後黑手?
誰是幕後黑手?

新聞來源連結:
https://www.chinatimes.com/realtimenews/20190313002802-260410

叫特朗普間公司全部入貨
趁低價買高賣

貪曾坐下富豪隻船都要落台

美國呢d, 100%係正常社交, 唔係官商勾結架
肯定有會議記錄唔係私下摸底

如果係真,老美直頭係草菅人命!

叫川普以後出差都坐737咁就一定全世界拍爛手掌!

地球人口太多,陰謀集團又係時候做d野減少人口

美國人好自為之,不過他們都應該安心的,除了美國內陸機之外全世界都禁止涉事型號飛機進入,出國旅遊絕對比美國國內旅遊安全得多

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-3-13 04:18 PM 發表
貪曾坐下富豪隻船都要落台

美國呢d, 100%係正常社交, 唔係官商勾結架
肯定有會議記錄唔係私下摸底
公私合作,正常社交...
就算當年副總統切尼個仔去烏克蘭做石油公司總裁,都係個人工作,和美國支持烏克蘭顏色革命無關...

但中國領導人子女,出任大公司高層,就一定係私相授受...

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-3-13 04:25 PM 發表
跌落尼仲拍爛手掌

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-3-13 04:23 PM 發表
如果係真,老美直頭係草菅人命!
沒所謂,反正美國人命不值錢

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-3-13 04:25 PM 發表
喪普話:我喪咋!唔L係傻㗎!

最吊詭的是,而家全球差不多剩返兩國唔禁飛,一個係美國,哩個大家都明,另一個係俄羅斯,點解?

唔通真係有個控制器在米國人手上?

傻普話...挑,我自用同賣比我班靚果D是正貨,D水貨次貨就賣比你地用,我驚條 L ....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]