• 瀏覽: 14,237
  • 回覆: 86
  • 追帖: 1
+7
尾國如跌一架落地.........

引用:
原帖由 paoon 於 2019-3-13 04:50 PM 發表
最吊詭的是,而家全球差不多剩返兩國唔禁飛,一個係美國,哩個大家都明,另一個係俄羅斯,點解?
因為俄羅斯都無737Max8飛機?

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-3-13 04:12 PM 發表
衣索比亞航空一架波音737 MAX客機日前發生墜機事故,機上157人全數罹難,波音這型飛機在5個月內發生2起空難,逾300人遇難,引發安全疑慮,目前已有43個國家(地區)全面停飛,不過美國卻未加入停飛行列。美媒分析指出,737 MAX得以在美國繼續飛行,主因是美國總統川普和波音執行長米倫伯格(Dennis Muilenburg)有多次接觸往來,兩人關係十分良好。美國聯邦航空總署(FAA)日前重申7 ...
這種報導可以出街, 美媒分析? 民主真的不成, 在強國那會有領導人這種新聞?

引用:
原帖由 paoon 於 2019-3-13 04:50 PM 發表
最吊詭的是,而家全球差不多剩返兩國唔禁飛,一個係美國,哩個大家都明,另一個係俄羅斯,點解?
唔通俄羅斯想隊冧多幾架, 插多幾刀,先出手玩嘢。

引用:
原帖由 fallresoar 於 2019-3-13 05:31 PM 發表
唔通俄羅斯想隊冧多幾架, 插多幾刀,先出手玩嘢。
可能冇用波音客機 (有自己機)又或有用波音機但沒用此型號機!

引用:
原帖由 heyworld 於 2019-3-13 05:41 PM 發表
俄可能冇用波音客機 (有自己機)又或有用波音機但沒用此型號機!
好似俄羅斯有間廉航有1架

全球多國都禁飛問題客機. 但美國就話飛機冇問題. 民主美國, 人人有得投票又如何? 選出來的總統同政府只係為大財團服務.

你估台灣,日本,韓國夠唔夠膽停?

如果有737在美國嚴重出事,仲會不會唔禁?

維尼幾時轉翻國產c919?

加拿大、台灣都唔敢停飛 737 max8, 祈求無事。怕好似聖經講末日,飛鳥(飛機)成群成群墜地。

美國人命trump trump 當係草

人命……一定要查找出問題及嚴情

老美係咪要收回737張識航紙...呢??

俊俊話撚知你死啦,反正飛機一定唔會跌落佢頭上

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]