• 瀏覽: 2,283
  • 回覆: 32
多個地區的街市熟食中心,都淪為煙竇。很多人都無視室內禁煙令,大模斯樣吞雲吐霧。
近日,北區居民Nicholas,就在上水石湖墟市政大廈的熟食中心內,遇上大批煙民違例吸煙的情況。
Nicholas憶述說:「事發在上周三晚八點半左右,我跟家人在上水石湖墟市...

點只多個地區的街市熟食中心,都淪為煙竇⋯⋯⋯乜特區政府提倡多年禁煙計劃有成功過⋯⋯⋯

新聞來源連結:
http://s.nextmedia.com/magazine/r.php?a=2_658646_0&i=20190313

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-3-13 11:55 AM 發表
多個地區的街市熟食中心,都淪為煙竇。很多人都無視室內禁煙令,大模斯樣吞雲吐霧。
近日,北區居民Nicholas,就在上水石湖墟市政大廈的熟食中心內,遇上大批煙民違例吸煙的情況。
Nicholas憶述說:「事發在上周三晚八點半左右,我跟家人在上水石湖墟市...

點只多個地區的街市熟食中心,都淪為煙竇⋯⋯⋯乜特區政府提倡多年禁煙計劃有成功過⋯⋯⋯:smil ...
應該晚市特別多, 所以朋友約係街市熟食中心晚飯, 永遠唔參加.

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-3-13 12:09 PM 發表

應該晚市特別多, 所以朋友約係街市熟食中心晚飯, 永遠唔參加.
班食客好多是公仔紙人,熟食中心伙記只是打份工,會否得罪他們?

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-3-13 11:55 AM 發表

點只多個地區的街市熟食中心,都淪為煙竇⋯⋯⋯乜特區政府提倡多年禁煙計劃有成功過⋯⋯⋯:smil ...
佢地話好成功㗎,所以睇到嘅一定係幻覺作新文

舊式住宅經常見到住客肆無忌憚噴煙⋯⋯⋯管理員從來唔出聲⋯⋯⋯証明特區政府提倡禁煙徹底失敗⋯⋯⋯同違泊一樣失敗⋯⋯⋯

引用:
原帖由 kkk168 於 2019-3-13 12:13 PM 發表

班食客好多是公仔紙人,熟食中心伙記只是打份工,會否得罪他們?
可唔可以報警處理⋯⋯⋯

引用:

控煙辦喺邊?

其實係有控煙辦巡既!不過公仔佬識得隱身術!

康文處場都都有人吸煙,同職員投訴,佢地似乎唔識處理,淨係叫人唔好食,佢地有權執法架,但無人被捉

引用:
原帖由 fcukadm9 於 2019-3-13 12:20 PM 發表

控煙辦喺邊?
收咗工!

引用:
原帖由 膠通燈 於 2019-3-13 12:23 PM 發表
其實係有控煙辦巡既!不過公仔佬識得隱身術!
d食肆老細伙記會通知佢d貴客嘅.

引用:
原帖由 清晨灰P圖 於 2019-3-13 12:28 PM 發表
食大麻又唔危害健康,吸煙就危害健康。
大街小巷末見過吸大麻人士⋯⋯⋯

引用:
原帖由 格蘭度 於 2019-3-13 12:15 PM 發表

佢地話好成功㗎,所以睇到嘅一定係幻覺作新文
從收嘅煙草稅數據睇,的確係少咗人吸煙。但……

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-3-13 12:40 PM 發表

從收嘅煙草稅數據睇,的確係少咗人吸煙。但……
萬寶路22蚊包,中南海15蚊。你重比唔比稅?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]