• 瀏覽: 1,295
  • 回覆: 23
英國巳經衰咗好耐,傾唔掂,可以再沉多啲。
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-3-13 09:59 AM 發表
【新增內容】 英國脫歐協議雖在最後一刻修訂,但周二仍被英國國會以391票反對242票贊成再度否決。首相文翠珊在表決後表示,國會今明兩晚會在無協議脫歐與押後脫歐之間作抉擇。...

「硬脫」好過; 根本,衝擊唔會比有協議脫大 ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-13 12:00 PM 發表
英國巳經衰咗好耐,傾唔掂,可以再沉多啲。

如果硬脫歐或延脫歐,其實有乜影響?真係吾識分析

引用:
原帖由 win888 於 2019-3-13 12:04 PM 發表
硬脫歐,英國陸沉

引用:
原帖由 win888 於 2019-3-13 12:04 PM 發表

硬脫歐,所有與歐盟內貿易優惠要再傾過..
英國靠歐盟資金,地位係歐洲既金融中心..
脫歐後,資金多在關卡,好多歐洲資金,可能要從英國調走,
加埋貿易交易成本增..
英國在商貿,金融服務業隨時有大幅下挫既可能...

小陰蒂國一早就plan好硬脫歐架啦,協議佢條命咩,小陰蒂國去邊度揾咁多分手費比歐盟?有都留返黎做棺材本啦,送比歐盟?發夢啦!做完場大龍鳳,最多係關稅問題重新傾過,簽證個d係小事,最重要部份係唔比愛爾蘭獨立,歐盟話唔到事,陰國冇用歐羅唔使印銀紙,其實冇咩大問題,個問題只係陰國佬自己吹大等歐盟以為小陰蒂國好著緊,唔著緊追分手費咋。

硬脫歐,之後歐盟全力支持IRA 

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-13 12:28 發表
硬脫歐,之後歐盟全力支持IRA 
正確講法係支持愛爾蘭恢復對北愛爾蘭行使主權

師兄講咗我想講嘅嘢,唔該晒。
引用:
原帖由 lung_block 於 2019-3-13 12:15 PM 發表

硬脫歐,所有與歐盟內貿易優惠要再傾過..
英國靠歐盟資金,地位係歐洲既金融中心..
脫歐後,資金多在關卡,好多歐洲資金,可能要從英國調走,
加埋貿易交易成本增..
英國在商貿,金融服務業隨時有大幅下挫既可能... ...

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-3-13 12:40 PM 發表

正確講法係支持愛爾蘭恢復對北愛爾蘭行使主權
支持埋蘇格蘭脫離小陰蒂國獨立後再入歐盟!!

竟然有ON9既話硬脫無問題

心痛梅姨~
聲嘶力竭~

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-3-13 12:21 PM 發表
小陰蒂國一早就plan好硬脫歐架啦,協議佢條命咩,小陰蒂國去邊度揾咁多分手費比歐盟?有都留返黎做棺材本啦,送比歐盟?發夢啦!做完場大龍鳳,最多係關稅問題重新傾過,簽證個d係小事,最重要部份係唔比愛爾蘭獨立,歐盟話唔到事,陰國冇用歐羅唔使印銀紙,其實冇咩大問題,個問題只係陰國佬自己吹大等歐盟以為小陰蒂國好著緊,唔著緊追分手費咋。 ...
Plan好硬脫歐? No, they have no plan.

脫硬歐, 仲有機會出現一個史葛特地國

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]