• 瀏覽: 12,128
  • 回覆: 224
+5
毒果危言聳聽,美國取消對香港的特殊地位,落實機會,微乎其微,可以不理

引用:
原帖由 ssLee2 於 2019-3-13 12:17 AM 發表
【本報訊】早前美國駐港總領事唐偉康(Kurt Tong)指香港高度自治正被削弱,並威脅美國商界利益,包括財政司司長陳茂波在內的港府高層對警告置若罔聞,揚言即使美國取消《香港關係法》香港仍能生存。不過,政務司前司長陳方安生認為唐偉康說法代表美國對港已「亮紅燈」;自由黨榮譽主席田北俊更表示,唐偉康指美國國會或修改《關係法》的言論已非只是警告,「而係公佈(美國國會)將會做嘅事」。

危言聳聽,還是大 ...
唔該睇下波音737的情況
已俾出提示
請勿庸人自擾

甚麼關係法只是用來保護英美商人在香港的利益,不值一哂。

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-3-13 12:01 PM 發表

外資入台,要用台幣。台灣要印幾多錢先夠稅換?
舊年已經開始狂印,台灣佬無同你講咩?

引用:
原帖由 插旗2 於 2019-3-13 12:25 PM 發表

美國撤出香港,皆因香港三番四次不理警告,公然違反香港關係法,香港要死唔俾你死咩!
美國撤出香港就好行夾唔送。

引用:
原帖由 miketobia 於 2019-3-13 12:25 PM 發表
毒果危言聳聽,美國取消對香港的特殊地位,落實機會,微乎其微,可以不理
愛國愛黨,卻極力挽留美資不要撤離香港!

引用:
原帖由 rk2007 於 2019-3-13 12:30 PM 發表

美國撤出香港就好行夾唔送。
大家咁話

引用:
原帖由 插旗2 於 2019-3-13 12:25 PM 發表

美國撤出香港,皆因香港三番四次不理警告,公然違反香港關係法,香港要死唔俾你死咩!
咁即係唔响香港生活啦,所以想睇住香港人死啦。

引用:
原帖由 全宇宙 於 2019-3-13 02:50 AM 發表
快撚啲取消啦廢噏
好,大家一齊向中央要求派蕉。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-13 02:19 AM 發表
如果大陸影響到香港經貿往來,香港人隨時搵大陸人報復
就憑你

講L香港冇左關係法會陸沉咁!鳩up到咁大﹐講d影響嚟聽吓先啦!

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2019-3-13 11:53 AM 發表
陳太復岀?久遺了!!
出土呀

陳太正漢奸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]