• 瀏覽: 5,630
  • 回覆: 4
+2
中醫呃錢就有製造機會比西環掠水

引用:
原帖由 國資委 於 2019-3-13 12:10 AM 發表
醫管局得到差不多700億一年嘅公帑補貼, 等於全港市民每人補貼1萬蚊一年睇醫生, 請問大家覺得自己有無享用到每年1萬蚊嘅服務? 買咗醫保嘅朋友你地一年洗唔洗俾超過一萬蚊黎得到私家醫院服務? ...
香港醫療服務已經比大陸人霸佔晒啦! 你講黎都多餘

引用:
原帖由 國資委 於 2019-3-13 12:05 AM 發表
公立嘈人手不足到咁, 都唔用中醫, 就證明大學嘅中醫藥學位應該取消, 大學中醫藥教授應該炒曬, 根本政府都唔認同你地中醫界, 連醫管局前主席胡生都係電台講中醫唔當醫生, 唔計入香港醫生數目當中, 當中醫無到!
所以唔好再浪費公帑喇, 取消曬大學嘅中醫學位喇! ...
中醫做得乜柒嘢先?
又唔識用X光
又唔識驗大腸癌
又唔識開刀做手術⋯⋯

引用:
原帖由 國資委 於 2019-3-13 12:10 AM 發表
醫管局得到差不多700億一年嘅公帑補貼, 等於全港市民每人補貼1萬蚊一年睇醫生, 請問大家覺得自己有無享用到每年1萬蚊嘅服務? 買咗醫保嘅朋友你地一年洗唔洗俾超過一萬蚊黎得到私家醫院服務? ...
你講嘅果一萬蚊 咪又係益晒啲大陸人

引用:
原帖由 pherrows 於 2019-3-13 08:30 AM 發表

中醫係非正統治療嚟架
.

你咪聽佢UP啦!
西環成日想輸入赤共中醫, 就是想全面破壞醫療&藥物體制
全部由中聯辦背後利益集團包辦入口草藥,到時執一劑中藥任佢開單,任佢哋掠水,  
因為中草藥無出產地,冇藥廠紀錄& serial number,連啲所謂醫生都只係普通大陸淫
...好在香港班醫生努力把關才不至淪陷, 不過唔會守得住好耐, 遲早完蛋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]