• 瀏覽: 2,173
  • 回覆: 39
+5

波音(Boeing)737 MAX 8客機在不足5個月內發生兩宗空難奪走346條人命,多國開始停飛波音737 MAX 8客機,但美國聯邦航空管理局繼續向波音737 MAX 8客機發出「持續適航」通知,不過同時要求波音公司在四月前,完成更改客機飛行控制軟件。

面對兩位美國參議員呼籲波音737 MAX 8機隊即時停飛,美國交通部長趙小蘭說,若發現安全問題會立即採取行動,強調會非常認真跟進涉及這款客機的兩宗空難。目前採用同款客機的美國航空及西南航空表示,對客機的安全充滿信心。

繼續堅持使用波音737 MAX 8客機載客的國家,包括:美國、俄羅斯、土耳其、義大利、冰島、挪威、杜拜、阿曼

你話適航姐,但其實依家D人仲敢唔敢坐,應該冇晒信心吧?

新聞來源連結:
https://www.litenews.hk/多國禁飛波音737max8美國仍堅持適航/

冷淡
趙小蘭:  沒有即時危險,應該今個月唔會再跌落嚟! 

DKLM,一年唔到嘅新機,可以短時間內跌兩隻都好安全,叫佢自己去坐多幾次啦!

咁抹黑C919既新聞要開功製作了

"失速制"在侵侵枱底,美國緊係唔使停飛

美狗不斷話冇事因為佢地都唔會搭飛機
打飛機就叻

美國交通部長趙小蘭說:對客機的安全充滿信心 (不過我自己就暫時唔會坐) 

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-12 03:28 PM 發表
美國交通部長趙小蘭說:對客機的安全充滿信心 (不過我自己就暫時唔會坐)
係就應該坐番幾轉啦

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-3-12 03:17 PM 發表

DKLM,一年唔到嘅新機,可以短時間內跌兩隻都好安全,叫佢自己去坐多幾次啦! ...
同陳二莊一樣,
唔洗斬樹, 佢冇即時危險

引用:
原帖由 小稀 於 2019-3-12 03:46 PM 發表

同陳二莊一樣,
唔洗斬樹, 佢冇即時危險
話口未完,「冇即時危險」嘅樹就冧咗落嚟壓爛小巴,好在冇人受傷~

陳二莊即時潛水,有時呢D野,真係好邪架~

適航適航...老美要讓737MAX8不斷擦新墜機記錄!

應該示範一下,即時坐返轉嚟睇下

「笑俠兄」都話無問題,架機有事,話降落就降落。

希望佢哋坐多啲,享受下。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-3-12 03:17 PM 發表

DKLM,一年唔到嘅新機,可以短時間內跌兩隻都好安全,叫佢自己去坐多幾次啦! ...

侵侵以後應該日日坐737返工表示信心

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]