• 瀏覽: 2,412
  • 回覆: 44
+2
波音737 MAX 8客機於5個月內發生兩宗嚴重空難,在多國引起安全疑慮。繼周一(11日)中國等下令國內所有航空公司停止...

美國話到此刻737max都係安全的,
因為到現時為止都未有証據會有第三架跌落嚟。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190312/mobile/bkn-20190312102115224-0312_00912_001.html

Asia accounts for roughly a third of the 378 Max aircraft in service, with China operating some 25% of the jets currently in the air, according to aviation consultancy Capa

全球只有378架飛緊嘅737 Max,
有兩部只係飛咗幾個月就跌落嚟, 機會畀 中六合彩六獎高4倍。

737f墜毀機會1/189
選中3個 + 特別號碼 六 獎1/812
https://asia.nikkei.com/Business ... -after-second-crash

美國政府話中國華為手機如何不安全,
但佢哋話安全嘅737呢5個月就害死咗3百幾人。

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-3-12 01:48 PM 發表
美國政府話中國華為手機如何不安全,
但佢哋話安全嘅737呢5個月就害死咗3百幾人。
我認同停直到找出事因。

你抽水喺對死人不尊重,打手都唔洗,100 架當年喺習老闆話買,你喺咪想對老闆講乜。

引用:
原帖由 mail123321 於 2019-3-12 01:51 PM 發表

我認同停直到找出事因。

你抽水喺對死人不尊重,打手都唔洗,100 架當年喺習老闆話買,你喺咪想對老闆講乜。
你認同嗰3百幾個死者係唔好運先咁樣。

人在做天在看......打壓華為不成功反而被打壓反轉頭

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-3-12 02:00 PM 發表
人在做天在看......打壓華為不成功反而被打壓反轉頭
美國聯邦航空局(FAA)周一(11日)表示,波音737 MAX 8仍然適合飛行

引用:
原帖由 mail123321 於 2019-3-12 01:51 PM 發表

我認同停直到找出事因。

出問題就cut單+R賠架la
100架交晒貨咩???

引用:
原帖由 toledo 於 2019-3-12 03:57 PM 發表
趙小蘭:我國飛機好安全,只要信不要問
我信737max 唔係空中, 真係非常安全

美國全球殺人當家常便飯

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-3-12 02:04 PM 發表

美國聯邦航空局(FAA)周一(11日)表示,波音737 MAX 8仍然適合飛行
如果係國產機,一早禁飛了

話說目擊者看見機尾着火,恐怕就不是飛控軟件的問題了~

波音及霉狗們終于接上嘴,說出了它們想說的話~

墜機與否貴客自理

航空顧問梅呂佐(Michel Merluzeau)分析指:「波音公司是戰略性的,是貿易戰的工具。」她指,在這環境下,中國決定停飛波音737 MAX客機,不一定是出於安全憂慮。 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]