• 瀏覽: 14,262
  • 回覆: 236
都有咁多立法會議員咯, 咁點解仲要葉劉呢? 都有咁多私家醫院咯, 咁點解仲要政府醫院呢? 都有咁多私人停車場咯, 咁點解仲要有錶位呢?其實政府所提供嘅服務就係要平衡社會, 唔好比私人商家壟斷, 市民先可受益。

係人都知港台=港獨台,其新聞部尤其出晒面反中亂港啦....
我個人認為應該執撚左港台

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-3-12 03:39 AM 發表
西環奴才話文匯大公製造的新聞最持平
今次我都撐孽瘤㗎,以佢嘅邏輯,有大公文匯,駛撚仲要出維穩費俾班用口放屁嘅廢柴咩,咁樣鄉土一定正氣好多!

引用:
原帖由 kee1203 於 2019-3-12 07:45 AM 發表
我從未睇過 "頭條新聞" ,一班不專業的小人物霸佔了大氣電波,丑態百出..

逢此節目一出, 即轉台 .....
me too

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-3-11 10:30 PM 發表
https://hk.news.yahoo.com/港台工會對葉劉淑儀言論感詫異.html

立法會一個事務委員會討論開設一個副廣播處長常額職位的建議,負責統籌港台新大樓等工作。
立法會議員葉劉淑儀批評港台開支大是否合乎成本效益,又質疑港台應否做新聞。廣播處長梁家榮稱,對港台新聞部的表現引以為傲。
香港電台節目製作人員工會發表聲明指,對於葉劉淑儀提出港台是否需要製作新聞感到詫異。工會稱 ...
以新聞黎講
港台肯定出色
「鏗鏘集」、「城市論壇」及「議事論事」
係唔錯既
唯一問題係,當時既掌舵人咩野心態

講事實都詫異?

港台應該執左佢

引用:
原帖由 沉著應戰 於 2019-3-12 08:11 AM 發表
都有咁多立法會議員咯, 咁點解仲要葉劉呢? 都有咁多私家醫院咯, 咁點解仲要政府醫院呢? 都有咁多私人停車場咯, 咁點解仲要有錶位呢?其實政府所提供嘅服務就係要平衡社會, 唔好比私人商家壟斷, 市民先可受益。 ...
港台製作的電視節目係0收視, 點樣平衡社會? E家港台節目係霸住TVB的頻道播出, 才勉強有人睇, 如果在港台自己頻道播, 根本冇人轉台去睇.

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-3-11 10:30 PM 發表
https://hk.news.yahoo.com/港台工會對葉劉淑儀言論感詫異.html

立法會一個事務委員會討論開設一個副廣播處長常額職位的建議,負責統籌港台新大樓等工作。
立法會議員葉劉淑儀批評港台開支大是否合乎成本效益,又質疑港台應否做新聞。廣播處長梁家榮稱,對港台新聞部的表現引以為傲。
香港電台節目製作人員工會發表聲明指,對於葉劉淑儀提出港台是否需要製作新聞感到詫異。工會稱 ...
香港電台用來做臨時房屋,大家好

港台摺埋啦

港獨台快執笠

港台搞港獨都叫冇政治考慮

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-3-12 03:39 AM 發表
西環奴才話文匯大公製造的新聞最持平
果啲唔駛香港人出錢找數架,但呢間嘢零收視,仲要納稅人夾錢比佢駛點同呢?講之前唔該用吓腦啦。

我對講台工會嘅言論都感到詫異。。。

港台學人講持平 收皮啦

係港台做,一定要攪政治反政府,就可以生存,帛金豪反政府護體,直播時段爆粗屌老味都無事,仲可以放大假

反而 "守下留情" 一個咁好既節目, 就係因為無講政治, 下個月就被港台 cut去無人聽既時段

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]