• 瀏覽: 14,225
  • 回覆: 236
引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-3-11 10:30 PM 發表
https://hk.news.yahoo.com/港台工會對葉劉淑儀言論感詫異.html

立法會一個事務委員會討論開設一個副廣播處長常額職位的建議,負責統籌港台新大樓等工作。
立法會議員葉劉淑儀批評港台開支大是否合乎成本效益,又質疑港台應否做新聞。廣播處長梁家榮稱,對港台新聞部的表現引以為傲。
香港電台節目製作人員工會發表聲明指,對於葉劉淑儀提出港台是否需要製作新聞感到詫異。工會稱 ...

歡迎各位轉載,轉發,轉貼!

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-3-11 10:48 PM 發表

浪費納稅人金錢莫此為最。
港台直播拉布最可恥…
每位泛民輪流肺嗡做show咋!

都唔明點解立法會開會,
港台要全程做直播?

所有議案…
夠票就通過即推行!
冇票就打回頭再改!
點解要日拉夜拉呢?

宜家之所以吓吓拉布,
都係因為有港台直播!

個個泛民視帝視后上身,
又肺嗡又叫囂又呻吟…
但就冇任何有意思嘅野做到!

只有港台先會配合泛民,
全程直播議員開會肺嗡!

一切都要多謝年古罪人,
臨回歸先派黎香港玩野!

忽然民主+
攪亂港台+
提攜肥佬黎!

客觀持平
人唔笑狗都吠
咁撚大話都講得出
新乜柒大樓
摺咗大白象港台啦

大量浪費納稅人金錢,
無需要任何成績,
筍工到不得了!零收視都可以繼續有糧出,
無需交代
hea住嚟反共反政府,
港臺黃公會
梗係唔會俾人干涉其“零存在”價值

引用:
原帖由 skyeyes 於 2019-3-11 10:35 PM 發表
港台工會=港獨公會
x 2

分化港人,反中亂港黃色電台~

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-3-11 10:44 PM 發表
港台公會同妓協嘅公信力半斤八兩
根本是蛇鼠一窩~

「真・大白象」港台怕執粒都唔定
引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-3-11 10:30 PM 發表
https://hk.news.yahoo.com/港台工會對葉劉淑儀言論感詫異.html

立法會一個事務委員會討論開設一個副廣播處長常額職位的建議,負責統籌港台新大樓等工作。
立法會議員葉劉淑儀批評港台開支大是否合乎成本效益,又質疑港台應否做新聞。廣播處長梁家榮稱,對港台新聞部的表現引以為傲。
香港電台節目製作人員工會發表聲明指,對於葉劉淑儀提出港台是否需要製作新聞感到詫異。工會稱 ...

執柒咗佢啦~
0收視率~

執咗傷港電台佢啦.......年年要政府虧損10億喎

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-3-12 04:03 AM 發表

歡迎各位轉載,轉發,轉貼!
賣港電台
絕對事實   

西環啲策略就係未治罪先揾隻傻雞批鬥
數臭你一輪, 繼而封艇拉人, 最後後就定罪

港台中人,究竟知唔知道一個公營電台/電視台(PBS)的責任是甚麼?

引用:

請政府馬上關閉港台,拆咗佢起公屋居屋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]