• 瀏覽: 2,820
  • 回覆: 6
土耳其給出部署S-400時間表

土耳其給出部署S-400時間表© Sputnik / Anton Denisov
俄羅斯01:42 2019年03月09日(更新 01:43 2019年03月09日)

俄羅斯衛星通訊社援引土耳其國防部長胡盧西·阿卡爾的話報道稱,在土耳其部署俄羅斯S-400防空導彈系統的進程將在10月開始。

國防部長還指出,安卡拉和華盛頓正在繼續就可能採購美國愛國者導彈系統進行談判。
對俄羅斯S-400導彈系統的採購合同於2017年簽署。這裡所說的是四個營的S-400導彈,價值25億美元。土耳其將自己支付S-400導彈的部分合同款,另外部分由俄羅斯的貸款來支付。

美國國務院警告說,安卡拉採購S-400導彈可能將導致美國拒絕向土耳其提供先進技術、叫停其參與美國製造F-35第五代戰鬥機的計劃、以及制裁。

土耳其方面反之表示,即使購買愛國者導彈也不會放棄S-400導彈,因為它們之間彼此無關。

來源:Sputnik International

http://big5.sputniknews.cn/russia/201903091027875923/

人家買乜都要管一餐,霸凌主意. 到時睇下火雞係咪咁有吉士先.

美國梗係驚s400導彈 如果土耳其可以測試 打倒f35咁就大鑊 通常一個國家 唔會擁有 俄國同美國嘅尖端武器 如果唔係 尖端武器嘅漏洞 好容易畀人知

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-3-11 08:26 PM 發表
美國梗係驚s400導彈 如果土耳其可以測試 打倒f35咁就大鑊 通常一個國家 唔會擁有 俄國同美國嘅尖端武器 如果唔係 尖端武器嘅漏洞 好容易畀人知
點解俄羅斯唔怕:土耳其可以測試S-400,打唔倒f35咁就大鑊呢?
又唔怕S-400嘅漏洞畀人知呢?
俄羅斯比美國更自信?

引用:
原帖由 tam_n 於 2019-3-11 08:59 PM 發表
點解俄羅斯唔怕:土耳其可以測試S-400,打唔倒f35咁就大鑊呢?
俄羅斯比美國更自信?
師兄講嘅可能都係事實 俄羅斯真係唔怕 可能諗住土耳其幫佢搵到打f-35嘅方法添 美國係進攻者 佢驚都係正常啲 但係又冇錢 又想買武器賺錢 咁就比較尷尬

引用:
原帖由 tam_n 於 2019-3-11 08:59 PM 發表
俄羅斯比美國更自信?
跟據黃勞說明,肥電無敵,S400是廢的,所以偶也不知道為何老尾為何會這般的沒底氣.

依家美國搬出CAASTA,明目張膽阻止他國同俄羅斯交易合作

除左土耳其,印尼採購Su-35 美國都插手

引用:
原帖由 KZRTO 於 2019-3-12 08:51 PM 發表

跟據黃勞說明,肥電無敵,S400是廢的,所以偶也不知道為何老尾為何會這般的沒底氣.
恐怕因為底氣缺乏支持。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]