• 瀏覽: 3,215
  • 回覆: 52
港台播電視新聞至今, 我一次都未睇過, 都唔知港台如何播新聞, 所以冇得評論.

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2019-3-11 07:03 PM 發表

舉例 ??
明唔明白同樣報告新聞
電視同報紙職能有分別正常
呢單野NOW TV都有講,CCTBB 隻字不提。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... 20181228.htm鄭若驊解釋做法

大家有冇留意, 就係E家TVB搵學者評論大陸新聞, 已經冇搵自認中國問題磚家的光頭紹出鏡講, 而係搵另一條肥仔講.

引用:
原帖由 ssLee2 於 2019-3-11 07:13 PM 發表

呢單野NOW TV都有講,CCTBB 隻字不提。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1435461-20181228.htm鄭若驊解釋做法
呢啲係個人意見, 唔係新聞.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-11 07:15 PM 發表
大家有冇留意, 就係E家TVB搵學者評論大陸新聞, 已經冇搵自認中國問題磚家的光頭紹出鏡講, 而係搵另一條肥仔講.
囘香証都冇
尊乜能野家

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-11 07:17 PM 發表

呢啲係個人意見, 唔係新聞.
CCTVB 好多新聞都係訪問d評論員,表達佢哋個人意見。
你下面所講嗰嘅「肥仔」已是一例。
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-11 07:15 PM 發表

豬西

港台的頭條新聞應該第一個要摺咗去

引用:
原帖由 ssLee2 於 2019-3-11 07:22 PM 發表

咁港台同 tvb 一齊摺囉, 話A你又比較講B重衰
亞視佳視回魂

引用:
原帖由 WakeUp77 於 2019-3-11 07:30 PM 發表

咁港台同 tvb 一齊摺囉, 話A你又比較講B重衰
亞視佳視回魂
不同意新聞封鎖
百花齊放係最好

政府浪費公帑的事,泛民就狠插,黃色港台零收視年花十億就話要保留,泛民真係服左你地

引用:
原帖由 ssLee2 於 2019-3-11 06:58 PM 發表
有多一個電視台播新聞係好事!
CCTBB 83 好多新聞都無報導,
成日不斷重複播埋d隔夜新聞
要等到報紙賣通街先勉強講兩句
對。正如每年嘅金曲頒獎禮最公平公正係港台,因為其他傳媒機構都有自己立場幫自己友得獎。

立場偏頗, 是沒職業道德的電台, 政府應停止支助

引用:
原帖由 ssLee2 於 2019-3-11 07:22 PM 發表

江樂士係鄭若驊, TVB唔播係正確.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]