• 瀏覽: 10,548
  • 回覆: 125
+6
引用:
原帖由 廢坑正垃圾 於 2019-3-11 03:46 PM 發表
你比心機住一世,對無本事的寄生蟲黎講,公屋好過訓教
你又唔係李嘉誠個仔, 你可以憑乜本事, 比多幾世你都冇用啦

學下善宰甘自僱搲福利,可能揾得重多。

引用:
原帖由 大腳傳中 於 2019-3-11 03:44 PM 發表
唔怪之得個個結婚話唔生,生著呢啲仆街仔,射落套入面算9數
應該係條X街仔明知出世要窮,又死要游去佢老母個子宮度,怨條毛咩。

引用:
原帖由 潮水西流 於 2019-3-11 03:28 PM 發表
學生永遠係最on9的, 你養到個仔大學畢業先講, 一代不如一代果然冇錯
香港教育係港英時代開始已經有問題近年仲大學學位量化

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-3-11 03:44 PM 發表
全球五大最難負擔樓價,香港排第一,仲要遠遠拋離第二位溫哥華

不如問下香港政府點做到咁高樓價,咁低人工好過啦,今日局面係有心人做成
好一個反問, 人工唔算低 不過樓價是天文數字

反過來說, 父母都可以呻, 都係屋邨仔, 人哋個仔又係大學畢業, 但考到醫科, 一出來就有本事搵七八皮一個月, 你又係大學畢業, 搵得兩皮, 真係係無撚用

唔知個中大生會點諗?

枉為人子,不知所謂!!

下次投胎要醒d

祝佢地可以早死早投胎

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-3-11 03:44 PM 發表
全球五大最難負擔樓價,香港排第一,仲要遠遠拋離第二位溫哥華

不如問下香港政府點做到咁高樓價,咁低人工好過啦,今日局面係有心人做成
因為要保護郊野公園,保護海豚,保護蝴蝶,保護海星,保護濕地,保護原居民。明白未呀?唔明去問下飯民,問下豬閪迪

事實好多中國人覺得“捱”大個仔好大成就。仔大左等佢養頭家好應分。

其實居住係0成本父母係咪自己都要住。學費有書簿津貼。中四上大學之前交幾年學費。入到大學full grand full loan畢業自己還。最大開支係食有限數生得出預左養。

成條數幾划算。養廿幾年仔女畢業後自己仲有四五十年命嘅大把。仲學人叫仔女傳宗接代生番個俾佢抱孫。

呢種中國思想真係唔要得。

既然覺得咁辛苦,跳樓再投胎揾個有錢老豆囉。。。

不知所謂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]