• 瀏覽: 4,051
  • 回覆: 68
+11
引用:
原帖由 AresCapital 於 2019-3-11 15:26 發表

簡體字係1920年代國民政府 發明的
唔可以話系發明,系果時推廣,實際8成簡體字都系古代草書字體。只有好少部分系新的

引用:
原帖由 AresCapital 於 2019-3-11 03:26 PM 發表

唔該你讀下近代史喇!
簡體字正式被用應在湘獨之後

引用:
原帖由 AresCapital 於 2019-3-11 03:26 PM 發表

冇錯。 1920年中華民國政府的確提出過, 但最後都沒有實行。
不過中華人民共和國政府, 國務院同埋人民代表大會就先後多次通過有關簡體字嘅決議, 並且全國實施。
你唔好話畀我聽唔係呀。

引用:
原帖由 ken-man 於 2019-3-11 03:55 PM 發表

冇錯。 1920年中華民國政府的確提出過, 但最後都沒有實行。
不過中華人民共和國政府, 國務院同埋人民代表大會就先後多次通過有關簡體字嘅決議, 並且全國實施。
你唔好話畀我聽唔係呀。 ...
1920都唔係中國政府提出

引用:
原帖由 AresCapital 於 2019-3-11 03:27 PM 發表

V40 直頭係垃圾 根本冇得比
V40已定位在音樂

引用:
原帖由 中午永恆的羊 於 2019-3-11 03:18 PM 發表
華為手機重幾乎冇要組件係屬於自己,充其量不過係部組裝電話
你懂個屁 ...華為太多零組件都是自己
你看mate 20 pro拆機

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-11 05:02 PM 發表
華為跑分作弊,做假,有前科
三叔跑分作弊,做假,有前科

引用:
原帖由 hlover96 於 2019-3-11 06:13 PM 發表

你懂個屁 ...華為太多零組件都是自己
你看mate 20 pro拆機
只有多餘零件屬於自己,日本已經證明

引用:
原帖由 hlover96 於 2019-3-11 12:44 PM 發表

據說 反中漢奸都用中國字...有冇高手可以解釋一下
漢奸仲盜用廣東省語言-廣東話......有無高手可以解釋一下

引用:
原帖由 中午永恆的羊 於 2019-3-11 06:17 PM 發表

只有多餘零件屬於自己,日本已經證明
就憑 hi1103 這款世界唯三的高規格 五合一wifi芯片
如此規格的wifi芯片 ,只有高通博通 和海思 能做出來
hi1103的各項指標已經超過博通高通 了,其實是世界第一

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2019-3-11 01:14 PM 發表

LG 這品牌 所有產品永世都是垃圾

點睇?Auto mode

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2019-3-11 01:14 PM 發表

LG 這品牌 所有產品永世都是垃圾

auto mode
點睇?

引用:
原帖由 hlover96 於 2019-3-11 12:51 PM 發表

LGV40有比較強嗎
邊個落廣告咪讚囉

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2019-3-12 01:13 AM 發表

9424352 9424353 9424354 9424355
點睇?Auto mode
LG V40 偏色嚴重.
https://www.youtube.com/watch?v=ljAhe5sPsR4
興唔起, 是有原因.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]