• 瀏覽: 26,729
  • 回覆: 182
  • 追帖: 2
+3
都未查清楚,就告司機危險駕駛並拘捕?
大陸都一樣,有事就係司機責任。
高速公路有行人已經唔係司機可以預見啦。
撞人呀?拉司機告司機啦。差佬真係易做。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2019-3-11 09:10 發表

發鷄盲唔係大晒,今次係死者,所以司機冇受傷,如果係前面貨車掉來的大件硬物,佢分分鐘死埋。所以司機今次犯了冇時刻警覺路面的問題
無車牌就出少句聲,好嗎?

五噸半係屬於輕型貨車,可以於上述路段行一百公里。
安全距離小於三十米但只計車與車。因為根本無預料有行人。

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 11/3/2019 09:08 發表
… 夾在左前輪及沙板之間,拖行約20米才停下,現場遺下一條血路及肉碎...

肯定係自由痕大媽
佢今晚會去你屋企話你知

引用:
原帖由 down135 於 2019-3-11 10:00 發表

駕駛者無論何時都要確保路面狀況許可行車,如果架車系馬路就唔洗顧路人,每年死嘅人一定會多十倍,因為大把卜街“狂燥賤種”揸住架車系街行緊!

你必須明白車是商業運作而容易對市民身命產生威脅嘅機械,馬路系城市化後嘅產物,路本應屬於市民… ...
路係屬於市民?
司機唔係市民?

引用:
原帖由 auceo 於 11/3/2019 09:11 發表

有冇拖喼?
佔領馬路

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2019-3-11 09:23 AM 發表
警方快查下個女人點解會一個人在公路步行
查下是否有人強車女死者到上址!?
應該有車cam或公路的cam影到。

累死司機

個女人害死司機

睇蘋果見到 好似個女人著fila鞋, 著得fila多數大陸人居多.. 亦都只有佢地會做出咁匪夷所思的事..

引用:
原帖由 rickymarlboro 於 2019-3-11 12:41 PM 發表
累死司機
半夜行吐公?

警察接報有人在公路上行走, 幾耐先到現場

屌,香港打死人都無事喇

條女 hi 左野

跳軌自殺果啲,揸火車果個又好似唔駛比人告喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]