• 瀏覽: 26,704
  • 回覆: 182
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 會心一槍 於 2019-3-11 09:02 AM 發表

個司機慘呢
發鷄盲唔係大晒,今次係死者,所以司機冇受傷,如果係前面貨車掉來的大件硬物,佢分分鐘死埋。所以司機今次犯了冇時刻警覺路面的問題

Rip

引用:
原帖由 會心一槍 於 2019-3-11 08:59 AM 發表
高速公路太多故事,有司機話見到4個人係公路邊打麻將都唔係未聽過
有冇拖喼?

無知女人害死人

引用:
原帖由 auceo 於 2019-3-11 09:11 AM 發表

有冇拖喼?
毒果唔記得寫上去

慘劇

引用:
原帖由 JoeSenior123 於 2019-3-11 08:43 AM 發表
大埔吐露港公路發生致命車禍,凌晨近4時,一輛運菜貨車沿吐露港公路左二線往上水方向行駛,駛近廣福邨時,一名女子突然在公路行走。司機收掣不及,左邊車頭將她撞倒,並捲入車底,夾在左前輪及沙板之間,拖行約20米才停下,現場遺下一條血路及肉碎。

消防員及救護員到場救援,將女事主救出,證實她已經死亡。死者的物件散落路中,包括手袋、銀包、粉盒、化妝棉、原子筆、波鞋及一撮金色頭髮等。

據稱,車禍發生前有司機報 ...
有人死亡,手續上係告咗先

有事一定係司機錯,係咪全世界普遍嘅法律都係咁架?

係時候立法車輛必須有前後車CAM,保障行人及司機嘅權益了。

行人違法拉司機,點講都唔合理。

RIP

遲D監獄要開司機特區,危駕就等於亂拋垃圾甘易入

凌晨四點公路行走?女鬼呀?😳😳😳

點解會係公路行走??

引用:
原帖由 thunderpig 於 2019-3-11 09:16 AM 發表
有事一定係司機錯,係咪全世界普遍嘅法律都係咁架?

係時候立法車輛必須有前後車CAM,保障行人及司機嘅權益了。

行人違法拉司機,點講都唔合理。
手續上係咁,咁先立到案,調查完交俾律政司署睇吓告唔告

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-3-11 09:08 AM 發表
… 夾在左前輪及沙板之間,拖行約20米才停下,現場遺下一條血路及肉碎...

肯定係自由痕大媽
新界地方一個唔留神好容易撞到D訓街野狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]