• 瀏覽: 26,713
  • 回覆: 182
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-3-11 13:42 發表

你搞清楚一樣嘢先,依家的確係有人揸車撞死人,以危險駕駛將佢拘捕有乜問題即時監禁或即時放人就真係唔係法治嘞
有高人問:你去跳火車軌被火車撞死,又唔見告個火車車長危險駕駛?
點解呢?

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-3-11 03:02 PM 發表
一定係D清潔街道亞姐啦..我見過佢地係馬路清潔唔睇車架..
凌晨去掃高速唔好玩啦

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-3-11 06:57 PM 發表

地下有舊垃圾,有理冇理都告你亂拋垃圾,好啊!
事後查明無事再考慮唔告你,你記住皇恩浩蕩啦。
你咁講就無得好講,完全唔係討論首先大家乜都唔計,事實就係有人用車撞死人,呢個係已發生嘅事實,以香港法例計,就係要用危駕導致他人傷亡嘅罪名將駕駛者拘捕,唔係告,係拘捕呀咁先可以立案調查㗎唔好講咩無辜先,但表面最事實嘅就係有人揸車撞死人,你唔撞人就唔駛孭鎯鎯,唔係話呢單嘢個司機啱定錯,法律就係咁,唔係當時到場警員講句:「屌!佢自己行上高速,抵撚死,冇嘢喇你走啦!」或者:「你仆街啦撞死人!」跟手掹槍彈個司機!咁就唔係法治喇你明唔明

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-11 09:04 AM 發表
因為有啲契弟話⋯⋯要剎一定剎到車

其實你有無睇#4架
一個良好司機 要一眼關七
前面有障礙物 就要有所行動
你究竟有無車牌架

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-3-11 07:03 PM 發表

有高人問:你去跳火車軌被火車撞死,又唔見告個火車車長危險駕駛?
點解呢?
咁你一係問高人一係問港鐵嘞以你智慧解釋你聽你都唔會明

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-3-11 09:47 AM 發表
好人好姐,點會凌晨響高速公路行走?😳😳
好邪~ 司機唔好彩~

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-3-11 09:18 AM 發表
凌晨四點公路行走?女鬼呀?😳😳😳
可能醉醉地比人趕落車

其實警方係咪一定要以涉危駕拘捕司機呢?查清楚先拘捕得唔得?

個司機多得佢唔少,有乜理由咁都被告危駕,半夜高速公路邊有人會預計到有個人係度行,正路應該要落完口供就走得

引用:
原帖由 norman0812 於 2019-3-11 22:55 發表
其實警方係咪一定要以涉危駕拘捕司機呢?查清楚先拘捕得唔得?
放心,一定告唔入,揸車點會預期吐露港公路有人行

無端端喺高速公路行做乜鬼?個司機畀你累死喇!

原來係做aa 既,一生做盡好事幫人置業安居,竟然有咁既下場

個女仔可能仲未知自己死左
個靈魂應該不斷喺嗰段吐公遊走
ps:  貨車司機好慘

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2019-3-11 09:02 AM 發表
夜麻麻係吐公行,輾得好
輾你老味。做人有口德啦

引用:
原帖由 lkbbun 於 2019-3-11 11:32 PM 發表
個女仔可能仲未知自己死左
個靈魂應該不斷喺嗰段吐公遊走
ps:  貨車司機好慘
嚇死人啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]