• 瀏覽: 7,889
  • 回覆: 34
+6
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
印度航母可以用咩戰機去配合米格29K?

當然是光輝改版後嘅光環喇,唔係點做世界二哥呀,仲用人家嘅嘢。

早期倒是對米格31有過興趣,后來也考慮過買蘇34,但當時毛子不賣,只賣mkk。

米格廠近年都好似無乜訂單,宜家連印度都唔買佢d機,難維持下去

引用:
原帖由 head2010 於 2019-3-11 01:24 PM 發表
米格廠近年都好似無乜訂單,宜家連印度都唔買佢d機,難維持下去
糾纏在3代改,錯失4代機和無人機熱潮,高新工業一旦觀念落伍就面臨被淘汰危險,強如柯達也不能倖免。

MIG-29/MIG-35 絕對是雞肋

引用:
原帖由 69780501 於 2019-3-11 13:50 發表

糾纏在3代改,錯失4代機和無人機熱潮,高新工業一旦觀念落伍就面臨被淘汰危險,強如柯達也不能倖免。
當初俄軍唔識諗,米格魟魚UAV 就咁無疾而終

兜個大圈整獵人B 出離

引用:
原帖由 head2010 於 2019-3-10 21:49 發表
印度航母可以用咩戰機去配合米格29K?
LCA Mk2、預警直升機

Mk2 三角翼低速效率唔太好,印度海軍解決方法係...裝返平尾

引用:
原帖由 機龍 於 2019-3-11 10:12 PM 發表

LCA Mk2、預警直升機

Mk2 三角翼低速效率唔太好,印度海軍解決方法係...裝返平尾

咁LCA Mark II有無得摺翼呢?

LCA艦載型整好得黎又落後,到時會再由法俄引進戰機啦,LCA好明顯係搵國民笨柒嘅項目

引用:
原帖由 head2010 於 2019-3-11 22:20 發表

咁LCA Mark II有無得摺翼呢?
LCA 翼展8.2 米,可以直接入升降機

引用:
原帖由 GP03SE 於 2019-3-11 22:33 發表
LCA艦載型整好得黎又落後,到時會再由法俄引進戰機啦,LCA好明顯係搵國民笨柒嘅項目
印度長期達唔到43 中隊目標(其實係自己攞離...),今年空軍響航展宣佈購買12 中隊 LCA Mk2

官方態度係鐵了心發展LCA,亦唔會放棄四代AMCA

引用:
原帖由 機龍 於 2019-3-11 10:43 PM 發表

印度長期達唔到43 中隊目標(其實係自己攞離...),今年空軍響航展宣佈購買12 中隊 LCA Mk2

官方態度係鐵了心發展LCA,亦唔會放棄四代AMCA
奇芭嘅印度絕不能用西方經驗套落佢到,佢話乜鳩堅決,堅定,落埋訂都可以爛尾(T-50真係活生生粟子),LCA 計劃原本是用國產航發,航電,武器,複合材料,打做一架便宜量有足嘅戰機,但玩咗三十年後,所有應國產的全變來料加工組裝,根本沒任何國產可言,再搞下去又多二,三十年。真係海裏有殲敵者,空中有光輝, 陸上有阿瓊。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]