• 瀏覽: 7,866
  • 回覆: 21
科技大學經濟學系教授雷鼎鳴批評現時大學的學生會被一些「極端分子」騎劫,又嘲笑這些學生只是一些「不事生產的寄生蟲」,促社會應將這些極端思想在萌芽階段就消滅,以免「無謂消耗社會財富」。
有冇想過現在用的已是 WS-15? 十年後大家應該會知道真相

國產發動機產能相對不足
整新機都唔一定夠用, 換裝就真係等下先啦

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-10 04:48 PM 發表
國產發動機產能相對不足
整新機都唔一定夠用, 換裝就真係等下先啦
中國始終要靠生產WS 15
甚麼時候 ready, 就派上場
現時沒有對美、日開戰的危機
中國J20 暫時無需急於大量生產

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-3-10 05:09 PM 發表

中國始終要靠生產WS 15
甚麼時候 ready, 就派上場
現時沒有對美、日開戰的危機
中國J20 暫時無需急於大量生產
宜家係唔夠戰機用
實力夠先無開戰危機, 實力唔夠好地地都會無端端出事, 比如無端端比人屈藏有洗衣粉

發動機本身係唔可以打仗, 戰機先可以

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-10 05:11 PM 發表

宜家係唔夠戰機用
實力夠先無開戰危機, 實力唔夠好地地都會無端端出事, 比如無端端比人屈藏有洗衣粉

發動機本身係唔可以打仗, 戰機先可以
中國戰艦,戰機
可能不及美國先進
但在東亞、南海開戰
中國各式DF 導彈
以及大量常規潛艇
對美國海軍有重大威脅
先不講核武
美國真敢對有主場之利的中國動手?

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-3-10 06:29 PM 發表

中國戰艦,戰機
可能不及美國先進
但在東亞、南海開戰
中國各式DF 導彈
以及大量常規潛艇
對美國海軍有重大威脅
先不講核武
美國真敢對有主場之利的中國動手? ...
宜家又唔係勁過晒美國加日本, 戰力梗係越多越好
你點知條美國佬郁手條線係邊呢, 美國佬都唔可能話你知啦, 唔通佢講明你有咁多條船咁多架機就實打你, 少幾架就唔打咩

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-3-10 06:32 PM 發表

宜家又唔係勁過晒美國加日本, 戰力梗係越多越好
你點知條美國佬郁手條線係邊呢, 美國佬都唔可能話你知啦, 唔通佢講明你有咁多條船咁多架機就實打你, 少幾架就唔打咩 ...
戰力無人兼少
第一要睇財力能否支撐
軍事開支不能拖誇經濟
否則是自毀長城

第2你太高估美國
包捨能力和意志

北韓的無驗證的核武攻擊能力
也迫使美國總統去和談
中國的核武攻擊能力
比北韓超過100倍
除非中國武力入侵南韓和日本
美國有條撚道理、意志
和擁核的中國開戰?

美國
自己話
台灣是中國一部份
美國自己話
領土爭議美國不 take side
美國會為日本、南亞國家和中國開戰?
中國有核武
美國要為9唔答8的亞洲國家吃核彈?

利害了,我的國。

引用:
原帖由 學習近平 於 2019-3-10 09:17 PM 發表
中國已經可以自己設計/生產先進航空發動機。印度幾時得?
隨時得!

動畫係Bollywood強項, 吹牛係阿三絕招!

引用:
原帖由 GP03SE 於 2019-3-10 04:22 PM 發表
有冇想過現在用的已是 WS-15? 十年後大家應該會知道真相
依家相信係WS10系列擔大旗,包括片中説的J20過渡性引擎。2019年才以WS15配合J20量産,以過往服役速度來看合理。

引用:
原帖由 discuss-wing 於 2019-3-12 08:20 PM 發表

依家相信係WS10系列擔大旗,包括片中説的J20過渡性引擎。2019年才以WS15配合J20量産,以過往服役速度來看合理。
你真係信傳媒?其實18年改進批次的 WS-15已經拿了獎啦!咁首批次用黎做乜?何時用?你應該計到吧!敵強我弱,為了騙過西方,放點迷煙也是正常

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]