• 瀏覽: 4,892
  • 回覆: 61
這正好給學生上一課,出得嚟行遲早要還。
還得倒先好借!

引用:
原帖由 MODING 於 2019-3-10 12:08 發表

30碎年青人
港府定義60歲係中年,咁30歲仲唔係年青

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-3-10 10:32 AM 發表
北大校長蔡元培,點解會受人萬世流芳相反現在香港各大學府嘅所謂校長,大部份都為私利或權貴而服務,點會有風骨
如果講蔡元培, 唔好只講對自己有利個部份, 講D唔講D, 誤導公眾!!!
蔡元培於1919年5月9日辭職, 留下字條, 提到[殺君馬者道旁兒], 對吹捧大學生打砸燒搶行為, 個D花生友深惡痛絕, 會害死學生!!!

引用:
原帖由 sherming 於 2019-3-11 13:12 發表

如果講蔡元培, 唔好只講對自己有利個部份, 講D唔講D, 誤導公眾!!!
蔡元培於1919年5月9日辭職, 留下字條, 提到[殺君馬者道旁兒], 對吹捧大學生打砸燒搶行為, 個D花生友深惡痛絕, 會害死學生!!! ...
點都係一個有承擔嘅好校長,唔似理大班垃圾校長

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-3-11 09:40 PM 發表

點都係一個有承擔嘅好校長,唔似理大班垃圾校長
理大校長就係要教好學生 畀佢哋知道 做錯嘢係要付出高昂代價 如果學生見到其他學生做錯事 都唔需要付乜嘢責任 有樣學樣 咁就真係大件事

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-3-10 10:45 AM 發表

錯,唔一定要罰,你年青時,無錯過嗎
錯過,好多次添,但我認為罰得啱!罰得重我先會改,先至有今日的我

引用:
原帖由 冬樹大人 於 2019-3-10 10:15 AM 發表
如果香港的大人們有權,大概會將學生處死
https://cdn-images-1.medium.com/max/800/1*D-iWQ5ui0E6uDKE5G4Txxg.jpeg
理大學生向校方抗議,換來踢出校兼終身不取錄。以前聽人講香港係文明進步社會,廢除了體罰。罰人失去前途,可怕多了。
首先聯想起當年納粹德國,慕尼黑大學學生派單張批評納粹主義,旋即被捕、判刑、吊頸處決。如果香港的大人們有 ...
日雜,仇恨???

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-3-10 10:39 AM 發表

年青人誰沒有反叛過,教學不會春風化雨,遁遁善誘,學生犯了錯只會責罰,簡直將教學理念,本未倒置
我哋對高端尚嘅大學生要求,應該比未夠資格入大學普通年青人高。但機於法律下人人平等原則,不能厚此薄彼。
不如修改法律,所有年青人不需要負刑責啦!

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-3-10 10:39 發表

年青人誰沒有反叛過,教學不會春風化雨,遁遁善誘,學生犯了錯只會責罰,簡直將教學理念,本未倒置
學生唔識應該教化,但系對住暴徒而放縱其惡行,對其他學生公道嗎?

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-3-17 13:08 發表

學生唔識應該教化,但系對住暴徒而放縱其惡行,對其他學生公道嗎?
你所指,係紅衛兵

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-3-10 10:39 AM 發表

強奸殺人再遁遁善誘,春風化雨,DLLM好ma?

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-3-10 10:45 AM 發表

錯,唔一定要罰,你年青時,無錯過嗎
有錯不罰,師之過。

吃人者(壞學生)又心懷仁義道德嗎?

所謂仁義,只宜用於講道德之人。

也許不再講仁義這般虛偽,談厚黑我怕壞學生會死得更慘。

唔好將" 學生"身分戴上光環,佢同時係一班立心不良嘅畜牲嘅爛頭卒,傀儡同工具,已變質腐爛。

係背後操縱呢班腦殘學生嘅畜牲,鎂光燈唔會遺忘你,社會仍然會睇到你班畜牲嘅惡行同無恥

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]