• 瀏覽: 5,390
  • 回覆: 60
引用:
原帖由 肥輝仔 於 2019-3-12 08:21 AM 發表

不如唸下到時靠咩本事養咁多人?
養人咁就要學下三哥啦。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-3-9 09:38 PM 發表
非洲聯盟gdp總量是2.19萬億美元

一個小小的英國的gdp總量是2.622萬億美元,比整個非洲加起來還要高。

非洲面積等于三個中國,但gdp卻比不上一個小島英國,大家話咩事,以前中國就話打日本加內戰,搞到發展唔到,非洲一向風平浪靜,都窮到死。 ...
我唔知你系邊個星球來,非洲風平浪靜?單單呢點,就知亂9咁吹

引用:
原帖由 Classico 於 2019-3-11 08:33 AM 發表
香港回歸後中國GDP都突然變第二
小朋友,反去問下老師先上來香討吹

引用:
原帖由 心水清 於 2019-3-12 08:26 AM 發表

養人咁就要學下三哥啦。
香x港無大陸條水,靠咩搵錢?

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2019-3-12 08:29 AM 發表

香x港無大陸條水,靠咩搵錢?
靠魚港,賣大澳鹹魚。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-3-11 03:49 PM 發表

對唔住,呢個喺2018年的數字
唉,原來你系法輪功

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-3-11 23:19 發表

傻仔,世界不是非黑即白,黑鬼從來不是中國人的朋友,支持黑鬼等于賣國。

將你老豆副身家送比賭埸,或者送比街邊個乞丐,同樣喺敗家,沒有分別。 ...
民主教徒思考習慣。

唔系想當年,就系想當然。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-3-12 09:23 AM 發表

民主教徒思考習慣。

唔系想當年,就系想當然。
又格硬嚟,老屈我做民主教徒喺無用㗎

大半個非洲喺講法文、英文、阿拉伯文、西班牙文。法定語言都喺呢啲語言為主。你有本事就令全非洲將中文定為法定語言先,我再考慮下支唔支持黑鬼。

引用:
原帖由 prmark 於 2019-3-12 06:41 AM 發表
非洲一向風平浪靜?不如先溫習下歷史同時事先講。
對無時無刻都講「生於亂世」嘅香港人來說,非洲的確亂到七彩

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-3-9 09:38 PM 發表
非洲聯盟gdp總量是2.19萬億美元

一個小小的英國的gdp總量是2.622萬億美元,比整個非洲加起來還要高。

非洲面積等于三個中國,但gdp卻比不上一個小島英國,大家話咩事,以前中國就話打日本加內戰,搞到發展唔到,非洲一向風平浪靜,都窮到死。 ...
樓主揸住BNO一定好滿意,每次入境不超過半年、住滿五年可做英國國民。

對唔住,班黑鬼嘅所謂抗爭實在太低層次,我唔識欣賞。

有句説話我認為好合理,定義英雄的底線已愈拉愈低:

抗戰時俾人炸㫁手腳的士兵,叫做英雄
馬丁路德金只說了一句「我有一個夢」,又叫做英雄?
今日大肚婆生仔,又叫做英雄?
難道將來小朋友打了蒼蠅,我們也叫他做英雄嗎?

引用:
原帖由 LUNDO 於 2019-3-12 10:44 AM 發表

樓主揸住BNO一定好滿意,每次入境不超過半年、住滿五年可做英國國民。
又老屈

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-3-12 10:30 發表

又格硬嚟,老屈我做民主教徒喺無用㗎

大半個非洲喺講法文、英文、阿拉伯文、西班牙文。法定語言都喺呢啲語言為主。你有本事就令全非洲將中文定為法定語言先,我再考慮下支唔支持黑鬼。 ...
世亊唔會一蹴而就。更加唔會因為少你一個就唔成亊。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-3-12 02:00 PM 發表

世亊唔會一蹴而就。更加唔會因為少你一個就唔成亊。
喺咩

非州能自給自足已偷笑

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]