• 瀏覽: 23,409
  • 回覆: 53
引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 12:09 PM 發表

信佛?調理斯弗定歡喜佛?
唔好意思喎。佛教有十善五戒你都犯哂喎。
不見言見係大定細妄語?
嘻嘻。。。真佛宗,法輪工,一貫道都話自己係佛教。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-11 12:28 PM 發表

大少奶而家剩知特9同江派做呢d野~警察而家全港打黑~希望冇你份~

特9於2014年訪緬甸,2016年訪越南,2017年訪泰國/柬埔寨~

點解系甘短時間柒9系2017年到現在~柒9訪過澳洲/柬埔寨/緬甸/越南/泰國~借出訪去見客??

呢幾個國家就系近2個多月中港破到既大毒品案~ ...
哈哈哈。。。。。信佛既朋友。見果知因啊!你師父無教你佛教道理咩?
既然你又話信佛就等我呢個高人代佛教下你啦!
非因說因係外道黎架。。。。。
重學人講埋一堆撥無因果的癈話。
信佛喎。。。。。連愚痴凡夫都不如就話信佛。
點丫?唔敢否認自己犯左妄語戒丫?

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 12:53 PM 發表

哈哈哈。。。。。信佛既朋友。見果知因啊!你師父無教你佛教道理咩?
既然你又話信佛就等我呢個高人代佛教下你啦!
非因說因係外道黎架。。。。。
重學人講埋一堆撥無因果的癈話。
信佛喎。。。。。連愚痴凡夫都不如就話信佛。
點丫?唔敢否認自己犯左妄語戒丫? ...
其他國家發生咩事我完全唔知。同時我一直都無討論其他國家。。。。圍繞返華為同你我間的討論啦!
你認自己信佛,我認同你所講你信佛。所以我問你有無妄語。持五戒係佛教弟子的最低標準。所以我咪問你有無犯妄語戒。。。。。呢個係你我討論中共認而引伸的問題。
至於其他國家。。。。我一句都無同你討論過。我無需就其他國家回應。。。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 01:54 PM 發表

其他國家發生咩事我完全唔知。同時我一直都無討論其他國家。。。。圍繞返華為同你我間的討論啦!
你認自己信佛,我認同你所講你信佛。所以我問你有無妄語。持五戒係佛教弟子的最低標準。所以我咪問你有無犯妄語戒。。。。。呢個係你我討論中共認而引伸的問題。
至於其他國家。。。。我一句都無同你討論過。我無需就其他國家回應。。。 ...
香討有網上警察追踪?同上帝會單吊西一樣。。。。去教堂講啦!

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-11 02:07 PM 發表

系追踪特9整出黎既犯罪份子~佢地逗留系度好多年啦~中央都派國安系香討播~你吾知咩??
嗱。。。。呢頭講完個頭又有信李雄痔大史忽既人講不可見不可証的大話來了。

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-11 02:11 PM 發表

嗱。。。。呢頭講完個頭又有信李雄痔大史忽既人講不可見不可証的大話來了。
好啊!你連你信佛都無証據喎?

佛教要裝香?唔好笑死人啦!以香供佛同裝香無關架。一柱心香。。。。同裝香有咩關係?
我最鍾意就係同班自認信教既人玩。。。你唔認信教我都唔諗住玩宗教。。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-12 05:05 AM 發表

在老美既央視~你地仲乜走得甘快呀??你地怕侵侵乜呀??喂~你地吾系專反習豬頭既咩??你地突然返京回朝要習豬頭保護你地呀??咩樹呀??系老美間顧問公司幫江派做假數呀??

習大~吾好意思~習豬頭呢個名系特9個pok kai同江派d打手幫你老人家起架~大少奶叫下叫下又覺得好親切~叫慣左tim~拿~央視應該有野系老美衰左~你知道就得啦~慢慢招呼佢地吧~

侵侵~大少奶真系越來越冧 ...
小里奶奶??咪即係雙波雪榚夾腸仔?信佛都要食腸?

我繼篤爆信佛大話精愛講大話外再次篤督信佛大話精天天要食腸。。。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]