• 瀏覽: 24,830
  • 回覆: 53
+4
美國早就有比5G進步的5GE啦。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-3-10 04:04 PM 發表

9418451 9418452
你係未講呢單新聞?
愛立信?行埋一邊啦!
而家只有討論唔可以唔用華為以>>>>>>>>>各政府應「基於事實」評估華為的安全問題,也透露華為、愛立信、Nokia 3家設備供應商間存在激烈競爭,但華為已經擁有領先技術。

全球電信老二改口:歐洲排除華為 消費者將付昂貴代價

全球第2大行動通訊運營商沃達豐(Vodafone)執行長Nick Read在25日的世界移動通信大會(MWC 2019)上稱,若將華為排除歐洲的5G網路,通訊商和消費者都將付出昂貴代價。(法新社)
〔財經頻道/綜合報導〕全球第2大行動通訊運營商沃達豐(Vodafone)執行長Nick Read曾在1月表示,在華為的資安疑慮解決前,將暫停於其核心網路中部署華為設備。但Read在25日的世界移動通信大會(MWC 2019)上改口稱,若將華為排除歐洲的5G網路,通訊商和消費者都將付出昂貴代價。
《CNBC》報導,英國通訊運營商沃達豐執行長Read,於25日在世界移動通信大會上稱,禁止華為在歐洲提供5G基礎設施,將有礙市場競爭,「如果我們把市場集中在兩個參與者(Nokia和愛立信)身上,會讓通訊業和國家基礎建設處於不健康的情況」。
Read指出,若各通訊商被迫將華為設備換成Nokia或愛立信,通訊商和消費者都將負擔昂貴代價,且有可能使歐洲推出5G網路的時間延遲兩年,並稱排除華為「在結構上會對歐洲產生不利影響,但美國沒有這個問題,因為他們不使用華為設備」。
Read認為,各政府應「基於事實」評估華為的安全問題,也透露華為、愛立信、Nokia 3家設備供應商間存在激烈競爭,但華為已經擁有領先技術。
沃達豐的核心網路使用華為設備,該公司也是華為的長期合作夥伴,據《CNBC》,沃達豐的全球用戶數量約為7億。

引用:
原帖由 ray99hk 於 2019-3-10 04:04 PM 發表

9418451 9418452
你係未講呢單新聞?
唔用愛立信完全不會影響5G建設進度!明白了沒有?

全球第二大行動電訊商沃達豐稱,若不使用華為恐讓歐洲5G建設「倒退囉」,估計進度恐延遲2年。(示意圖/達志影像)

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 08:05 PM 發表

特柒9這對父母狗官你都吾識??
看來你和管理員有特殊關係!所以你不怕胡言亂語?

我完全唔知!我唔係美國人下部,和你這種下部不同。

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 09:46 PM 發表

拿~如果版主系可以査到ip既~睇下你有冇分身好冇??大少奶只有呢一個同bebe果個~
我而家剛來只有一個戶口。和你不同。。。

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-11 12:11 AM 發表

特登在上月2月開個戶口來撐江派同華為??新戶口??
哈哈哈。。。。狗口長不出。。。。天生的箕篤圖不是腦殘就是就是白痴!!!???

從你最後的幾篇回應來看。。。你都已經無法正常地就事論事。。。。只會學犬吠天。。。。要我讓你出最後一貼嗎?

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 08:17 AM 發表

美國真係要整死你話乜 易
華為核心供應商,多少來自美國?-觀察者網
https://m.guancha.cn › economy
2018年4月26日 · 一旦美國動手,華為是否也將遭遇釜底抽薪的困局? ... 不過,雖然華為擁有自己的半導體公司,自主比例相對高,仍要大量進口芯片 ... ...
一劍封喉?你講既叫食山埃杜老虎。美國芯片唔係食材。唔可以當飯食。。。華為死得就唔止華為死,所有有關供應鍊都一齊死。你以為供應商會收齊錢至發貨?唔係一年後找數都六個月啦!!!!!
睇下邊個死。。。

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 08:10 AM 發表

其實點解唔一劍封喉華為, 好似手機唔受權佢用android系統, 好似佢啲私服器, 唔賣intel CPU。。
小朋友。返學校厠所打水戰啦!成人世界唔啱你架。。。。。

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 08:59 AM 發表

你以為全世界得你一間公司? 諾基亞愛立信 都要用零件吧
你真係天真。勞斯萊斯用的零件啱福特用咩?重有就係市場。。。咩你改為愛垃圾就可以用華為專利部件為中國建設5g?

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:00 AM 發表

你好似連android系統要授權都唔知 你係咪傻㗎, 你真係以為免費就可以任你用呀 小朋友 用下腦啦
安卓係統係開源,要授權既係谷哥本身個安卓系統。。。。華為自己都有系統架。。。。小朋友。。。

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:01 AM 發表

之前中興都係用呢種方法 今次對華為就有問題 講唔通呀!
之前中興?中興本就就無硬件架啦!!華為有自己既晶片中興有咩?

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:03 AM 發表

如果佢封咗你嘅android系統, 你嗰啲華為手機想去歐洲 賣? 去到邊畀人告到邊, 轉系統呀 自己閉關鎖國 咁就有可能 賣得出啦
你真硬膠。。。真有咁既情形就係正式開戰。。。中國供應美國藥品,家居用品佔七成。稀土又佔幾多????可唔可以一樣拒絕賣比美國?

引用:
原帖由 two3888 於 2019-3-11 09:06 AM 發表

淨係封咗你零部件, 有不少是沒有其他國家代替品, 你指是維修保養 你都跟唔到好耐, 你又同人簽咗約 到時俾人告到甩褲 賠錢賠到你傻, 真係唔知邊個頭痕 ...
咦?咁好橋?特特重使你教咩???小朋友即係小朋友。。。。華為儲存量可以頂到半年?供應商大都要破產啦!你違約拒絕供貨,又無數找。。。告都告到你破產。。。

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-11 11:56 AM 發表

大少奶信佛既~呢度系人都知~特9既打手一貫作風~就系篤爆既時侯玩人身攻撃~希望你吾系特9或肥泥打手~
信佛?調理斯弗定歡喜佛?
唔好意思喎。佛教有十善五戒你都犯哂喎。
不見言見係大定細妄語?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]