• 瀏覽: 24,741
  • 回覆: 206
+4
引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-9 11:32 PM 發表

我愛唔愛國要向你交代?你以為自己真是這樣重要嗎?別說笑了。
美國市埸甘細~華為去黎做乜~

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-9 11:32 PM 發表

愛國?我完全看不出你愛在那?
愛國擺繫心中~吾使用意識形態去表達架~你叫大少奶日日唱國歌~大少奶真系采你都傻~邊個甘蠢甘俾特9玩呀??

你件英女皇成9日夾埋江派老美民主黨搞中國~呢次真系天網灰灰疏而不漏~撞岩系共和黨執政~你想逢十年搞一次屎棍打刧全世界~你真系發緊夢~等侵侵教訓你呢班契弟就岩啦~

唔明白你的回應那一點對題?
你係咪意圖制造罵戰????

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-9 11:47 PM 發表

美國市埸甘細~華為去黎做乜~
你係咪要制造罵戰???

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-10 12:26 AM 發表

你係咪要制造罵戰???
不是~大少奶只想用政治來看華為~為甚麽在國家有困難GPD低既情況下還要投資海外??

大話最怕計數。依家有明確合同數字大家咪知道邊個講真邊個講假

講經濟都講吾通吧??當日華為系靠國庫群貪官扶直下起家~身為國家企業有冇責任去支持自己發跡既地方貢獻國家同人民??人人學李+X當英女皇系自己老母~那來有愛國成份??用國庫起家既企業~系咪要留返低還富於民??靠江派起家既人抽走哂內銀出去海外~有幾多%系真正有回報返俾國家去發展??中資走左去老美投資好多億~但為何老美仍然失業率高企??$去哂邊??

你華為搞到有今日既田地~怪江派同特9特登用喉舌封習豬頭做神又做王挑起侵侵既神經令到這把回力刀插回你自己吧~與人無攸~呢鑊真是厲害了~你的腳~

你唔俾我做生意,我告九你

乜野道理?

大陸嘅野,信佢哋一成啦,佢哋話有10個國家用,即係得1個國家,佢哋話經濟增長有7%。。。即係得0.7%。。。照呢條數實無錯,5G5G。。。5只雞就係5G

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-9 07:07 PM 發表
有人話愛立信的五G定單比華為多!?
但點解新聞度所得訊息完全不同?

【川普圍剿失敗】華為5G商用訂單 全球居冠

出版時間:2019/03/05 17:51

資策會產業情報研究所(MIC)今天召開記者會,剖析這次世界行動通訊大會(MWC)展5G應用。MIC指出,今年是MWC 展首次出現真正5G應用,展出商用端到端網路設備的解決方案,目前華為拿到的5G設備商用合約,超過諾基亞、愛立 ...
都唔喺嘅,有隻袋鼠幫拖 !

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-9 07:07 PM 發表
有人話愛立信的五G定單比華為多!?
但點解新聞度所得訊息完全不同?

【川普圍剿失敗】華為5G商用訂單 全球居冠

出版時間:2019/03/05 17:51

資策會產業情報研究所(MIC)今天召開記者會,剖析這次世界行動通訊大會(MWC)展5G應用。MIC指出,今年是MWC 展首次出現真正5G應用,展出商用端到端網路設備的解決方案,目前華為拿到的5G設備商用合約,超過諾基亞、愛立 ...
真係越來越多呢啲所謂新聞
打J都打到爆春

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 12:45 AM 發表

不是~大少奶只想用政治來看華為~為甚麽在國家有困難GPD低既情況下還要投資海外??
投資海外是做義工嗎?

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 12:54 AM 發表
講經濟都講吾通吧??當日華為系靠國庫群貪官扶直下起家~身為國家企業有冇責任去支持自己發跡既地方貢獻國家同人民??人人學李+X當英女皇系自己老母~那來有愛國成份??用國庫起家既企業~系咪要留返低還富於民??靠江派起家既人抽走哂內銀出去海外~有幾多%系真正有回報返俾國家去發展??中資走左去老美投資好多億~但為何老美仍然失業率高企??$去哂邊?? ...
又來了。看來你是基督徒。一天到晚只會拿幻想當事實。用共知的事實去討論真的那樣困難嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]