• 瀏覽: 24,739
  • 回覆: 206
+4
引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 01:00 AM 發表
你華為搞到有今日既田地~怪江派同特9特登用喉舌封習豬頭做神又做王挑起侵侵既神經令到這把回力刀插回你自己吧~與人無攸~呢鑊真是厲害了~你的腳~ ...
精神病人真可憐。。。

引用:
原帖由 swerner 於 2019-3-10 02:00 AM 發表
你唔俾我做生意,我告九你

乜野道理?
你唔同我做生意無問題。而家係你話唔同我做生意之餘。。。。重話我偷左你屋企夾萬既錢。
但你連我幾時去過你屋企都講唔到,又無証人,更無証據。。。。
我告你係咪天公地道?
兩者分別你應該看得出來吧!?

引用:
原帖由 連續濃濃的水樽 於 2019-3-10 04:00 AM 發表
大陸嘅野,信佢哋一成啦,佢哋話有10個國家用,即係得1個國家,佢哋話經濟增長有7%。。。即係得0.7%。。。照呢條數實無錯,5G5G。。。5只雞就係5G
小朋友。。。你去學校厠所玩啦!大人世界唔啱你架。。。。。

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-3-10 08:34 AM 發表

真係越來越多呢啲所謂新聞
打J都打到爆春
越來越多有獨立思考的小朋友出來回應。。。但那些回應都是感性說話。。。和現實沒關連的。。。。

引用:
原帖由 JC912 於 2019-3-9 07:57 PM 發表
你話大陸奶粉可以自給自足,全球銷量居冠,唔駛求人,就真係可賀。
本身內地人7  ,8成人用內地品牌 奶粉,及香港買外國 奶粉平,on9無腦香港人就覺得全國家14億人要靠香港買 奶粉

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-10 10:58 AM 發表

投資海外是做義工嗎?
國家收左幾多回報??人民冇交稅~華為那可投資海外??

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-10 10:59 AM 發表

又來了。看來你是基督徒。一天到晚只會拿幻想當事實。用共知的事實去討論真的那樣困難嗎?
有時呢d野時間會話俾人知事實真相既~

特9於2014年訪緬甸,2016年訪越南,2017年訪泰國/柬埔寨~

點解系甘短時間柒9系2017年到現在~柒9訪過澳洲/柬埔寨/緬甸/越南/泰國~借出訪去見客??

呢幾個國家就系近2個多月中港破到既大毒品案~

引用:
原帖由 dhammika 於 2019-3-10 11:00 AM 發表

精神病人真可憐。。。
英女皇甘L犀利~不如叫英女皇出黎玩好過~

愛立信搶下18張訂單、諾基亞有21張,華為擁有34張最多
數量多價值又幾多先?

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 02:17 PM 發表

國家收左幾多回報??人民冇交稅~華為那可投資海外??
你又搞錯。你納的稅是給了李家誠嗎?別說笑。人民有沒有交稅和華為如何投資關係何在?
好好用一下腦袋,邏輯是一件好東西。你好像缺了一點點。。。。

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 02:20 PM 發表

有時呢d野時間會話俾人知事實真相既~

特9於2014年訪緬甸,2016年訪越南,2017年訪泰國/柬埔寨~

點解系甘短時間柒9系2017年到現在~柒9訪過澳洲/柬埔寨/緬甸/越南/泰國~借出訪去見客??

呢幾個國家就系近2個多月中港破到既大毒品案~ ...
尊重自己是一件好事。勿用粗口近音字。
尊重一下你的父母親。。。。

引用:
原帖由 開心大少奶 於 2019-3-10 02:22 PM 發表

英女皇甘L犀利~不如叫英女皇出黎玩好過~
答非所問是泛民唯一可以做的事?

引用:
原帖由 任正飛 於 2019-3-10 02:29 PM 發表
愛立信搶下18張訂單、諾基亞有21張,華為擁有34張最多
數量多價值又幾多先?
哈哈哈。。。。。你認為中國最大的單會給愛垃圾嗎?

唉!邏輯有問題的人。。。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-3-10 02:15 PM 發表

本身內地人7 ,8成人用內地品牌 奶粉,及香港買外國 奶粉平,on9無腦香港人就覺得全國家14億人要靠香港買 奶粉
看到這種回應就感到十分可笑。菜英文說在他領導下台灣經濟是二十年來增長多的一年。民進黨笑中國大陸是經濟增長倒退是二十最多的一年。
分別是大陸經濟增長由每年百分之八退到不足百分之七。。
台灣是由零增長變為成長為百分之二。。。
廣東話有句話:大話怕計數。。。。一個深圳就比整個台灣國民生產總值更多。。。人家增長減少了。還是比你增長金額比例多十倍啊!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]