• 瀏覽: 5,393
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
天水圍東華三院李東海小學發生女教師在校園跳樓身亡事件,有校內老師向《蘋果》控訴校長羅婉儀一直不尊重和不信任老師,經常當眾拍檯責罵老師,要求老師「諗吓適唔適合繼續喺度做」;羅更會質疑請病假的老師,甚至要求他們在病假期間工作,「聽朝要見到(文件)喺我檯頭。」...

校長有 躁狂症!不適合做校長。

新聞來源連結:

http://s.nextmedia.com/realtime/ ... 6647&a=59347312

屌那星。教書真係咁好搵架?

係咪舞台劇演員扮架 ?

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-3-9 10:30 AM 發表
屌那星。教書真係咁好搵架?
壓力好大架 ...
d錢多到唔知點使 ?

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-3-9 10:39 AM 發表

壓力好大架 ...
d錢多到唔知點使 ?
你有壓力,我有壓力。人人都有壓力。睇你點面對架啫。

當眾拍檯責罵老師,應該違反了「教育專業守則」,不過教局唔會理,一句校本,唔好煩教局!

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-3-9 10:41 AM 發表

你有壓力,我有壓力。人人都有壓力。睇你點面對架啫。
橫掂都去跳樓
點解唔打個校長一鑊
先至去跳呢 ?

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-3-9 10:46 AM 發表
當眾拍檯責罵老師,應該違反了「教育專業守則」,不過教局唔會理,一句校本,唔好煩教局!
面對不公義
老師竟然啞忍
點教學生 ?

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-3-9 10:46 AM 發表

橫掂都去跳樓
點解唔打個校長一鑊
先至去跳呢 ?
因為個老師根本就無搵到合適佢的宣洩渠道。你講嘅打人係一種,當然唔推薦。或者人鬧你,你就鬧下一層嘅人。又或者每個星期去打kick boxing,行山,畫畫,打機,講粗口,煲煙,性濫交。總之辦法總比困難多嘅。死左就無仇報。

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-3-9 11:41 AM 發表

因為個老師根本就無搵到合適佢的宣洩渠道。你講嘅打人係一種,當然唔推薦。或者人鬧你,你就鬧下一層嘅人。又或者每個星期去打kick boxing,行山,畫畫,打機,講粗口,煲煙,性濫交。總之辦法總比困難多嘅。死左就無仇報。 ...
為左正義
去下教協有份主辦嘅  
64長跑 64放風箏 64燭光晚會
嗌下口號 鬧下共產黨屠城
都係發洩嘅好方法

拍枱鬧知啦!
咁點解要拍枱鬧呀?唔該講埋上部原因先啦!

校長可唔可以出黎解釋下有冇拍檯??

好似有人想隱瞞整個故事,報d唔報d,大眾怎持平去思考?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-3-9 11:51 AM 發表
校長可唔可以出黎解釋下有冇拍檯??
有無拍枱又如何呢 ?
請勿將自殺合理化

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]