• 瀏覽: 12,858
  • 回覆: 98
引用:
原帖由 tailing 於 2019-3-8 00:04 發表
呢套戲有無科學常識先!
唔好呃人呀!
有常識兼宏揚自由主義但又強調個人行動克制以公義為依歸反專制及不盲目追隨權貴努力不懈尋追真相。
流浪地球就通通欠奉。

流濃地球真係download 都費事。

又喺美國救全世界,劇情絕對真實,抽筋都話正!

引用:
原帖由 hwwong 於 2019-3-8 03:27 發表
美式科幻片, 之前個電影專家會否爬出來解釋當中的科學實證呢...

一系列故事互相有關連, 應該有不少人想入戲院睇下有沒有劇情提示吧... ...
我都贊成奴性重之一干人等入場欣賞。

引用:
原帖由 Kahim 於 2019-3-8 08:17 AM 發表
套戲有曬歷史背景,同科學根據,真係唔簡單
唉﹗你知唔知咩叫歷史背景,那套戲有歷史背景﹗你是否講虛構背景呀﹗書讀懵著著呀﹗
科學根據:你係科學家,你認為係就係,有冇科學家出來說明一下﹗
另外提醒師兄:話明科幻,講既係未來科技,以依家的眼光去做判斷,太不公道﹗誰知道將來會點樣﹗?

引用:
原帖由 OOCL123 於 2019-3-8 07:48 發表
但條女真係好L樣衰
電影公司搵如此醜女做女角擺明係辱美。
但比近期西方潮流公司華裔女模靚好多。

引用:
原帖由 adenine 於 2019-3-8 07:50 發表
套戲其實好一般,女主角個樣唔得、劇情欠缺張力、文戲太多動作太少、結局草草收場。非常令人失望的大片,相信票房會每況愈下。
但又比流浪地球強得多。

大陸佬好快會抄襲成MM隊長

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-3-8 08:32 AM 發表

但又比流浪地球強得多。
呢套冇諗過睇......

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-3-8 08:32 AM 發表

但又比流浪地球強得多。
強到用香港票房黎J ??
美國本土係咪100億??

香港人鍾意睇埋d超人片

引用:
原帖由 H5N1抗菌素 於 2019-3-7 11:02 PM 發表
究竟反映了什麼
反映了新年後呢個檔期完全沒有電影

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2019-3-8 08:28 AM 發表
流濃地球真係download 都費事。
我睇了前段少少因爲想睇達哥,見到架貨車軚盤係球體形狀,跟住小了一聲後唔睇了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]