[本港新聞評論] 政情:建新大樓冇着落 港台開位遭鬧爆 - 東方日報

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-6 10:31 PM 發表

有地方先起老人院或醫院_
無問夠護理員,有硬件都無用

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-6 10:15 PM 發表

香港電台D節目十年都無變, ABERT AU成日利用公營大氣電波唱自己歌, 自我宣傳,應多些給機會80-90後,  其他時段又係播來播去都係果班70-90年代歌手既歌, 應俾多D機會新一代播多D 00年代後的中韓歌曲.... ...
有00後會為節目中一兩首韓文國走去聽港台?! 甘搞笑嘅?!

唔好學羅黎賤種甘用黑名單啦,口講言論自由,卻限制他人發表意見.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 共享陽光 於 2019-3-6 10:24 PM 發表

拆L左佢起樓啦
支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-3-6 10:32 PM 發表

唱衰政府就叻
唔多覺喎呢方面! 但資源要慳, 網台二條友講野成本唔洗一千蚊,都有3萬到5萬人睇, 電台節目不用太花錢, 教育電視一百萬成本一集, 太誇張, 要檢討!

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-6 07:46 PM 發表

香港電台的口爆節目, 經常都係一個常任主持人, 加一個客席主席人, 再加一個phone in的犯民, 都係眾口一詞大合唱, 唱衰中國政府, 唱衰香港政府, 咁搞法香港就算有國民教育都係事倍功半一事無成, 一個香港電台就打沉所有認同自己國家的教育.
香港電台如有新大樓, 必定招請大量員工, 而所招請的人必定係跟現有職工係沆瀣一氣, 立場反中. ...
仲有經常唱衰露西亞國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-6 10:51 PM 發表

唔多覺喎呢方面! 但資源要慳, 網台二條友講野成本唔洗一千蚊,都有3萬到5萬人睇, 電台節目不用太花錢, 教育電視一百萬成本一集, 太誇張, 要檢討!
甘都唔覺?! 真係全香港嘅少數中嘅少數

回覆 引用 TOP

用政府資源,但就事事都插政府唱衰政府.
世上係咪真係只有香港先會有d咁on9既嘢? ,養狼狗咬自己春袋

回覆 引用 TOP

香港電台靠「公帑」運作
時事節目主持人們
卻各有政治取向
完全不中立
日日夜夜唱衰政府
這是甚麼道理 ...

+++ 以上言論, 純屬個人意見,「不喜勿插」!
+++ 對於「吹毛求疵、不友善」之發言, 一律不會作出回應 !
引用:
原帖由 hermanqk 於 2019-3-6 11:01 PM 發表

香港電台靠「公帑」運作
時事節目主持人們
卻各有政治取向
完全不中立
日日夜夜唱衰政府
這是甚麼道理 ...
下你有無睇城市論壇, 主持成日讚777-開局良好-社會相對穏定-只差未講777管治程現大唐盛世乍!

對壞人仁慈等於對社會殘忍
對住D見高拜見低踩無人性的會員 黑名單最簡單直接,以免中陷阱

有競爭有進步
壟斷行業收縮

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-6 11:13 PM 發表

下你有無睇城市論壇, 主持成日讚777-開局良好-
社會相對穏定-只差未講777管治程現大唐盛世乍!
所以我至話
「各有政治取向、完全不中立」...

+++ 以上言論, 純屬個人意見,「不喜勿插」!
+++ 對於「吹毛求疵、不友善」之發言, 一律不會作出回應 !

回覆 引用 TOP

浪費公帑的香港電台,快d摺埋佢,留番d錢去改善醫療服務仲好啦

回覆 引用 TOP

Pk

想開常䂓超高薪位益港獨分子。

零收視

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-3-6 08:51 PM 發表

最錯係CY無趁亞視收牌時買下亞視,將港台併入亞視
x2

起碼可以運用亞視新聞部舊片,好多舊片相當珍貴,如今無人打理,逐漸變壞失去

播返亞視舊電視劇都好丫,收視一定唔差

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。