• 瀏覽: 3,517
  • 回覆: 70
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-6 07:09 PM 發表
香港電台(港台)嘅新大樓計劃完全冇施工時間表,落成之日遙遙無期,但港台尋日向立法會提交文件,申請將副廣播處長(發展)編外職位轉為副廣播處長(行政及發展)常額職位,而該職位嘅主要職責之一,就係負責領導同統籌興建新大樓事宜,以及監督跟進審計報告建議嘅改善工作,該職位薪金加福利每年平均涉款超過三百六十四萬元。多名立法會議員都質疑,依家仲未睇到改善港台嘅通盤計劃,新大樓工程更係有排都未展開,唔明點解要將呢 ...
開位?! 食屎啦

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-6 08:11 PM 發表
我經常芒住港台的烽煙節目, 如果有唔同節目主持人立場的人打電話phone in, 節目主持人+客席主持人都係冷嘲熱諷去糟質phone in 的聽眾, 例如主持人講:[係咩? 係咩?]去回答phone in的人, 令聽眾不受尊重而收線. ...
辛苦你隻耳仔曬

你老味香港賤種電台, 用公帑年薪364萬元開位, 請一個人係研究點樣搞新大樓, 但係到依家新大樓都係冇米粥.

港台呢啲香港嘅寄生蟲如果摺埋慳返來啲錢應該可以為香港人做好多嘢

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-6 07:54 PM 發表

一定係英美製作的紀錄片.
何出此言?

都是英吉利佛蘭西產品

引用:
原帖由 三級警司 於 2019-3-6 20:46 發表

何出此言?

都是英吉利佛蘭西產品
最錯係CY無趁亞視收牌時買下亞視,將港台併入亞視

傷港電台 真正大白象

5G新時代來到, 全世界都唔會再大興土木建新廣播大樓, 因為傳統的觀眾/聽眾已經買少見少, 手機視像及聲音廣播變成主流, 而且視像製作器材都已微形化, 唔用大牛龜器材.
杜民賊加一個大波女做節目亂噏, 閒閒地都有十幾萬views, 呢啲係實實在在的收視率, 香港電台係零收視率.

今時今日大把網上電台俾你聽,咩類型都有。
香港電台應該改革,唔好諗住用政府俾嘅資源,以編輯自由為名,製作D不知所謂嘅節目。自己hi到爆但冇人睇。

0收視摺左佢啦

無建設...

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-3-6 08:40 PM 發表
你老味香港賤種電台, 用公帑年薪364萬元開位, 請一個人係研究點樣搞新大樓, 但係到依家新大樓都係冇米粥.
例如潮傾天下對搞基和素食曲解古代意思

引用:
原帖由 toledo 於 2019-3-6 07:36 PM 發表
港台根本就係大白象
係攪破壞嘅大白象!