• 瀏覽: 46,492
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-6 03:40 PM 發表
飲恆河水? 咪搞
飲恆水,得永生

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-3-6 04:14 PM 發表

其實 印度 如果有好政府好領導人 係最有機會 超美國 超中國 的
可惜 封建社會 模式仲保留住。 人民 又比較懶惰
人口多 真係 雪上加霜
,難的,秦始皇二千年做的書同文 車同軌,伊家三哥都做吾到

引用:
原帖由 犯民愛籌款 於 2019-3-6 04:28 PM 發表
強姦國有冇港女想去?
黃少最愛亞洲民主大國一一印度

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-6 12:16 PM 發表
笑看天下:印度製造 淪為笑柄
中國經過四十年的改革開放,已成為世界第二大經濟體,更獲得「世界工廠」的稱號,在外國購物,不少品牌都標示着「made in China」。印度對此大表欣羨,希望成為下一個製造大國,甚至超越中國,為此提出了「make in India」戰略。網民不解:何以不是「made」?有分析指,或許印度政府想對外表明「印度製造」將持續進行,號召外資到印度發展製造業。

印度 ...
我想問吓大家你屋企有咩係made in Indian 已經係答案啦!睇佢平時旅行行李箱你就知嗰個國家幾落後啦!連基本行李都箱做成咁樣,仲話超其他國家!
笑死人

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-3-6 04:48 PM 發表

Made in China 綠屏華為手機
阿差綠屏都做吾出

引用:
原帖由 881188 於 2019-3-6 06:10 PM 發表
中國專出,毒奶粉,蝗蟲自己都怕怕。
你好嘅嘢又唔撚講

引用:
原帖由 全馬二世 於 2019-3-6 05:01 PM 發表

仲係美國國旗嘅生産基地添
重有F一35零件供應商

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-3-6 05:09 PM 發表

係 一定要先 先 專制  獨裁 先暴力治國  先有機會翻身。
印度大 人口多 係資源
但 運用不當 就係 負累
太多冇文化,冇讀過書的人

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-3-6 05:58 PM 發表

豬都好聰明
咁又係印度人肯定比你隻豬聰明

引用:
原帖由 mc168168 於 2019-3-6 06:22 PM 發表

咁又係印度人肯定比你隻豬聰明
禾隻豬飛走咗了!

引用:
原帖由 rafalewan 於 2019-3-6 06:01 PM 發表
印度 同 中國 分別在發展中時無香港協助
當年香港幫中國起幾多學校
幫助中國出口
帶入幾多技術
無香港幫助中國那會快速發展
但現時大陸忘恩負義
禍雖未至 但福已遠離 ...
你又錯了,香港人上去系開廠做生意,起學校最多系架仔同美國佬

夠鐘拜神唔開工

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-6 06:22 PM 發表

印度人太迷信!阻礙國家各方發展!
滿天神佛,邊地神靈,多種動物成仙!

人們寧願挨餓也要讓老鼠吃飽?印度最神奇的寺廟供奉著上萬老鼠

https://i1.kknews.cc/SIG=3de3rbk/1ns1000657s8rq0q3322.jpg ...
樓主有所不知.佢哋餓死以後可以以身獻鼠巧偉大架.同天葬同理

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]