• 瀏覽: 46,535
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 愛國愛港007 於 2019-3-6 07:20 PM 發表

我唔知印度IT勁係唔係一個傳說,我公司果D就屎到爆。
印度是入了美國籍,.在矽谷打工的就勁
及印度在沒什麼好之下, 西方為了包裝他們就說印度 it 勁

有那家印度科技公司入五百強??

中國求其執一家科技公司都富可敵國的五百強

引用:
原帖由 foxhode 於 2019-3-6 07:25 PM 發表

秦國以弱變強系商秧變法,但個時有七國之多,標準吾統一,好似伊家印度。秦始皇一統天下先有書同文 車同軌。
中共視商鞅, 海瑞, 張居正為學習對象

就是不怕開罪大部份人, 而為了國家整體利益出及, 成功變革

才有今天的中國

印度曾搞改革, 尼嚇魯, 甘地夫人, 但全輸

引用:
原帖由 煙如織 於 2019-3-6 07:54 PM 發表

1987年,中國 gdp 總值 2729億美元,印度 gdp 總值 2753 億美元,相差很少,但印度高少少。

30年後,2017年,中國 gdp 總值 12.238萬億美元,印度 gdp 總值 2.597萬億美元,中國係印度4.7倍,印度雖有增長,但係中國後面,只能食塵。 ...
1948 年印度是領先全球最垃圾中華民國

是中共上台後才反先

引用:
原帖由 leehoq 於 2019-3-6 08:40 PM 發表

其實某程度上亦反映左,民主制度在人口咁多嘅國家嘅國家合用嗎?
人多意見多呢個係好普遍嘅現象,加上印度教育水平咁低,民智又相對較低,民主可能會變成發展嘅絆腳石。
我贊成民主制度亦提倡言論自由,但在呢D發展中國家,強勢甚至獨裁嘅政權可能更好。 ...
全世界發達國家

從來都是靠獨裁專政, 搶, 殺, 屠殺, 剝削對手資源而贏回來的

弱智才說民主可發達

引用:
原帖由 112Henry 於 6-3-2019 02:04 PM 發表
南亞人普遍好懶,又有宗教狂熱,外國人係當地開廠真係好難駕馭
同意,三時兩刻伏低拜真主

引用:
原帖由 thank-777 於 2019-3-8 10:58 AM 發表

印度1948 年領先中國

是中共上台後全面反先印度

現在才為了 -*率** 較多, 而打飛機??
下, 印度49年gdp係多少?到79年係多少?中共49年gdp係多少, 79年係多少?

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-3-8 11:39 PM 發表

下, 印度49年gdp係多少?到79年係多少?中共49年gdp係多少, 79年係多少?
印度1948 領先中國

1976 中共國已反先印度

印印問題係女性無地位,強姦大國!一個地方發展只靠男性,發展好難快!

引用:
原帖由 stanley0404 於 2019-3-6 02:55 PM 發表
Made in China 的產品不止是笑柄添!
中國有高端制造產品,你買的起嗎?窮人又想價格便宜,又想質量很好,哪有這種好事。你這句話充分說明了你的收入和消費能力

引用:
原帖由 chancc77 於 2019-3-6 06:39 PM 發表

40年前的中國。。。曾幾何時德國總統公開講。。。中國制的都是垃圾。。。。而家就來笑印度。。。。唉 飛上枝頭了。。。但唔知變唔變到鳳凰。。。。唔好唔記得。。。中國仲係發展中國家。。。。。呢個背負責l拿到著數, 但就被人恥笑。。。。 ...
印度在「物理」上的限制,不可能追上中國,還有可能因人口大多發生內戰。原因好易明,就是現在全世界都消化不了中國的產能,10年後全中的進人智慧生產,全自動化生產,中國的生產力是幾倍的增長,所以中國要極力推動一帶一路及發展非常國家,因此印度可以靠什麼養活未來的15,6億人口?現實上就係無,印度最好也只能做天到印度人全用印度貨,哪生活水平最多只可以到中國的80,90年代的水平

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-3-6 06:52 PM 發表

幻覺,幻覺, 印度無理由超越中國, 成為增長全球第一, 無可能, 佢製做業唔掂, 人民質素低, 點會增長咁高?

印度政府今天公布,7到9月國內生產毛額(GDP)成長7.1%,比4到6月的成長率8.2%放緩,但仍是全球經濟成長最快的經濟體。

印度中央統計局(CSO)今天公布報告,印度7到9月經濟成長7.1%,比路透社之前發表經濟學家調查預測的7.4%低。

不過, ...
系人都知印度連續改了兩次GDP既計算方法,第一次活動生生把4%GDP改到7%

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-4-17 09:24 PM 發表

系人都知印度連續改了兩次GDP既計算方法,第一次活動生生把4%GDP改到7%
世界銀行資料

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-4-18 01:52 AM 發表

世界銀行資料
也是基於印度提供的基本數據

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-4-18 08:17 AM 發表

也是基於印度提供的基本數據
如果你咁都質疑, 那大陸數據呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]