• 瀏覽: 20,491
  • 回覆: 209
  • 追帖: 1
舊一代真係乜都唔識
劉德華王晶有眼無珠提攜你
容祖兒拍完《華麗之后》無故中槍

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-3-5 12:06 PM 發表

杜汶澤認為時代雖壞,但未至於一無可取,至少令新一代演員覺醒,不再像以前新人般蒙矇混混乜都唔識,飯盒賣幾錢都未必知,他說:「新一代演員有社會良知。」

阿澤說:「我夠膽講,我哋電影圈以前嘅新人個個都係戇XX,唔識做戲不特止,係 ...
佢唔嘩眾取寵講呢d博人小重點keep知名度,重有人敢搵佢開戲?

舊一代唔識吸毒食軟飯,依兩樣嘢杜汶澤最擅長啦。

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-3-5 12:06 PM 發表
https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/20190305/large/05ec2p1e.jpg

杜汶澤認為時代雖壞,但未至於一無可取,至少令新一代演員覺醒,不再像以前新人般蒙矇混混乜都唔識,飯盒賣幾錢都未必知,他說:「新一代演員有社會良知。」

阿澤說:「我夠膽講,我哋電影圈以前嘅新人個個都係戇XX,唔識做戲不特止,係 ...
以前社會有希望、賣魚蛋可以養活全家、生活質素90%人都係差不多住板間房、廉租屋,三層轆架床老婆唔介意同老公一齊捱!就算李嘉誠當年茶樓做打雜,莊月明都唔介意仲教佢英文!

現代有互聯網、FB、IG、TVB 不斷洗腦,家長要仔女威讀名校,女明星個個嫁財俊,港女就要求有生活享受食買訓玩、港男就搵萬5當自己搵5萬般生活,反而有啲貪官、明星大陸就成億收入,財富不均所以社會司裂分咗黃藍!

黃及藍有90%係前特首造成,就好似大陸疫苗廠老闆推條工廠女工出嚟頂,自己反而升官發財!

我都希望佢講得啱, 現成有待大家探討

我估佢講緊自己老豆

引用:
原帖由 潮水西流 於 2019-3-5 12:10 PM 發表
傻仔先信佢, 一代不如一代已係事實
春袋不如大袋。。。。

引用:
https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/apple/20190305/large/05ec2p1e.jpg

甘多x字,難道妓者吾識字

引用:
原帖由 生生不息2014 於 5-3-2019 01:05 PM 發表

杜生係不孝子鬧自己父母要拎去 堆填區
佢只係鬧佢老豆。從沒有鬧佢老母。佢老豆嫖賭飲吹樣樣齊,老豆飲完酒返到屋企就打老婆仔女,老豆無錢就問佢老母拎唔俾就打,又出去玩女人。依啲老豆唔抵鬧?

引用:
原帖由 卡樂b-ex 於 2019-3-5 01:13 PM 發表
我估佢講緊自己老豆
最錯係佢老豆老母生左佢出黎

唔通而家d後生又知到出面買米幾錢咩,菜幾錢斤都唔知啦

呢條L樣

總好過佢先

姓杜既全家僕街死啦,滿口胡言亂語!😡

杜生越嚟越白痴,越嚟越走火入魔

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]