• 瀏覽: 26,369
  • 回覆: 347
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-6 08:41 AM 發表

你又唔見東涌,土瓜灣居民懷念俾大陸人逼爆人山人海嘅情形
仲話自己西門町, 而家台灣成個風氣都變晒, 綠既已經無晒空間, 韓國瑜+民調話你聽台灣人民要經濟多過政治!!
咩都假, 而家台灣人連飲杯珍奶都覺得幸福了, 100台幣以上一餐簡直係貴咁唔接人氣!

叻嘅台灣人去哂大陸搵食

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-3-11 10:02 PM 發表
叻嘅台灣人去哂大陸搵食
因為大陸無叻人囉!

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 08:59 AM 發表

因為大陸無叻人囉!
應該係台灣冇哂叻人

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-3-22 09:16 AM 發表

應該係台灣冇哂叻人
台灣人太叻所以先至可以免簽證去美國,呢個係最佳證明

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 10:05 AM 發表

台灣人太叻所以先至可以免簽證去美國,呢個係最佳證明
被美國屈錢買過期武器,攞番少少著數一定要啦!

我退休都會過去

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-5 09:47 AM 發表
1:台灣唔會有大陸人逼爆街頭,廣東道,尖沙咀同大陸街道無分別

2:台灣睇專科醫生唔使排期,檢查等一星期,香港要等三年見醫生,檢查再等兩三年

3:將來香港人有機會被移送大陸坐監判刑,台灣人唔使擔心人生安全

4:香港各大學越來越多大陸人做校長,連大學生都冇言論自由,台灣大學獨立自主,學生有言論自由

5:香港人所有福利將來可能會大灣區居民分薄,醫護人員北上發展影響港人生活,台灣並無被規劃加入大灣 ...
有一樣好重要師兄無講
就是台灣不像香港有賣港賊,土共,五無(無恥,無義,無知,無良,無血性)人士,為左維穩費,為左有奶飲,專門顛倒是非,混淆視聽及偷換概念.系鄉土上講埋D低能野,又經常轉載雞報,淫匯,太公垃圾文章.
呢班契弟奶共奶到上腦.台灣人不怕中只國強行侵略,強行開戰,呢個世界仲有聯合國,共軍打來大不了拚過死活,一個夠本兩個有利.

台灣同菲律賓好似,只要降低物質消費需求,其實真係幾自由,2017菲律賓更加是全球最快樂第三名
台灣加油,學賓妹多D輸出外勞,到時快樂度一定超越菲律賓

講得好!!.沙田少年絕對支持b.com* b3 q0 L$ k& M8 s# I

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]