• 瀏覽: 13,473
  • 回覆: 189
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 CHS1 於 2019-3-4 03:21 PM 發表
尋日tvb都有報導中國聯通老總話5G成本太高好難做。
過萬月費我一樣會用,拎住部二萬幾華為手機、用5G睇「利害了、我的國」「戰狼」「流浪地圖」,開住「騰訊聽聽」大聲播放華為美⋯⋯諗起就爽😊

老美你自己無能不舉; 就話人地是假沒可能舉起, 嘩...仆街戇鳩兼柒L到呢!

5G 就尼可以令到人類識飛,你重唔發展???

幾時有5G 無人知

如果係虛假,老美就唔洗咁緊張

引用:
原帖由 pkpc 於 2019-3-4 02:04 PM 發表
/@@images/3559cc65-614c-412c-9c09-53252c27cd7d.jpeg5G宣傳被誇大

近日各大手機生產商紛紛推出5G手機,連中央電視台的春節聯歡晚會,都標榜以5G ...
知唔知專家有個特點,就係估錯咗之後就隱形,估中咗之後就變神人。
與其信呢位專家,我倒不如信美國政府啦。如果5G前景真係如佢咁講嘅話,相信老美都唔駛四圍叫人唔好同華為合作啦。
呢啲新聞根本好難驗證,根本同啲賭馬專家一樣,衰咗下次咪又當無事囉。

引用:
原帖由 bobomabobo 於 2019-3-4 05:34 PM 發表
如果係虛假,老美就唔洗咁緊張
對!如果5G咁廢,美國佬會周圍唱衰5G?美國佬自己仲要出5G E

聽完喱位尊家揭路, 突突總統可以放心啦 ..... 

咪住, 還是, 突突總統近來既大小動作, 都係虛假呢 ??? .... 佢都幫手做咗唔少宣傳工作喎

3. 問: 國內有很多關於5G應用的報道,比如可以用於超高清視頻丶浸入式遊戲丶遠程醫療,讓遠程機器人手術變得可行,是真的嗎?

答:國內關於5G的報道絕大部份是虛假的。現在宣傳的這些應用,大部分可以通過4G實現,5G的技術指標只是更高一些。

其實都幾弱智~4G都能大部份實現既野~到更先進的5G反而變得有問題~所以是虛假報導?難怪你老美遲遲都研究唔出~愈先進技術做到既野愈倒退~真係腦生草

黐黐地,人地個個都準備建基站,手機都出啦,仲講呢啲嘢?

引用:
原帖由 guydan 於 2019-3-4 11:27 PM 發表
3. 問: 國內有很多關於5G應用的報道,比如可以用於超高清視頻丶浸入式遊戲丶遠程醫療,讓遠程機器人手術變得可行,是真的嗎?

答:國內關於5G的報道絕大部份是虛假的。現在宣傳的這些應用,大部分可以通過4G實現,5G的技術指標只是更高一些。

其實都幾弱智~4G都能大部份實現既野~到更先進的5G反而變得有問題~所以是虛假報導?難怪你老美遲遲都研究唔出~愈先進技術做到既野愈倒退~真係腦生草 ...
其實好多人都講過,只是你們唔聽啫。5G速度可以是4G的10倍~100倍,但5G有其物理限制,而做好多嘢又唔〝一定〞要4G的10倍~100倍速度,而要解決5G的物理限制,得,要好Q多錢囉。

引用:
原帖由 pkpc 於 2019-3-4 02:04 PM 發表
https://www.rfa.org/mandarin/Xinwen/WUL0227A-02272019031351.html/WUL0227B-02272019042757.html/5g.jpg/@@images/3559cc65-614c-412c-9c09-53252c27cd7d.jpeg5G宣傳被誇大

近日各大手機生產商紛紛推出5G手機,連中央電視台的春節聯歡晚會,都標榜以5G ...
5G咁冇用美國驚乜?

引用:
https://www.rfa.org/mandarin/Xinwen/WUL0227A-02272019031351.html/WUL0227B-02272019042757.html/5g.jpg/@@images/3559cc65-614c-412c-9c09-53252c27cd7d.jpeg5G宣傳被誇大

WTF is that [url=RFA.org]RFA.org[/url]?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]