• 瀏覽: 102,380
  • 回覆: 733
  • 追帖: 2
+28
引用:
原帖由 6674 於 2019-3-4 12:26 PM 發表
RIP 巴士司機

香港貨車尾板好危險️  有些連一塊紅布仔都無。
好心運輸處強制加安全措施和大額罰款。
運輸處班廢柴
唔駛寄望

引用:
原帖由 最後的摩根戰士 於 2019-3-4 11:18 AM 發表
中線停仲要放尾板, 擺明存心殺人😏
超級陷阱

RIP

引用:
原帖由 hoofk 於 2019-3-4 11:35 AM 發表
喺條行一百既高速公路開尾板?乜車撞到入去都死9成,呢d情況應該告落尾板條友誤殺!
條友好似同城巴司機一齊死
Rip

RIP !

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-3-4 12:27 PM 發表

我講事實姐....你自己睇下..輪到我上台做特首?
講野要公平D唔好乜都入晒佢數,唔通感冒又關佢事咩

RIP,揸緊車嘅各位真係要時刻警覺!

真pk,果批貨有幾重要,重要到喺中線落貨,個雪糕筒距離車尾都唔知有冇50米

rip. 南無阿彌陀佛

引用:
原帖由 stephy_fans 於 2019-3-4 11:44 AM 發表
睇評論話貨車落左尾板,甚至連有無死火燈都唔知,100公里快速公路,中線黎,10部有8部都易撞埋去,好驚
我loop左條片好多次 好似冇打死火燈 有打都死啦 尾板同視線成水平 有盲點 開100我相信咩車都大檸樂

有幾多真系意外,機件故障,又系巴士佬蒲完無精神楂車

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-3-4 11:45 AM 發表
壞左車都無理由落尾板係條公路卸貨架....
佢岸九囉 壞車乖乖等拖車救啦

公路死火仲開尾板!
貨車司機想謀殺呀!?

引用:
原帖由 hoofk 於 2019-3-4 11:35 AM 發表
喺條行一百既高速公路開尾板?乜車撞到入去都死9成,呢d情況應該告落尾板條友誤殺!
告佢唔倒喇 下次先啦

引用:
原帖由 sunnychan8028 於 2019-3-4 12:31 發表

講野要公平D唔好乜都入晒佢數,唔通感冒又關佢事咩
我無入邊個數..或者我講得唔好啦...總之由2016年到2019年呢段期間有關巴士既交通意外好明顯多左...或者係運輸處監管不力...好多司機都要疲勞駕駛先會發生意外...政府如果真係對市民好要正視..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]