• 瀏覽: 21,119
  • 回覆: 228
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-3-4 08:56 AM 發表
身處民主國家真好,有冇人見過大陸人有官司在身,可以反過來告中央人民政府?
被自殺就有

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 peachli 於 2019-3-4 08:44 AM 發表

外電報道,華為副董事長孟晚舟向加拿大卑詩省最高法院提出民事訴訟,指控加拿大政府、皇家騎警及邊境服務局並非立即逮捕孟晚舟,而是在拘捕孟晚舟前對她進行扣留、搜查及問話,同時假裝例行海關檢查,強迫孟晚舟提供証據及資料,並在她拘押期間以不實名 ...
嚴重侵犯了她的憲法權益

終於肯認係加拿大人。
唔知點解中共同中共人要咁關心一個加拿大人。

聽起上真係加拿大政府執法時完全漠視法律喎,錯在加拿大先,不過能因此而放過她嗎?

引用:
原帖由 文匯大公轉貼員 於 2019-3-4 08:49 AM 發表
將條八婆打靶啦,反正賊仔華為都唔係好人嚟
因為你自己先系打靶仔,所以乜嘢都想人哋同你一樣,汝乃真*打靶仔

引用:
原帖由 peter925 於 2019-3-4 09:09 AM 發表
程序錯誤,放人之外亦要賠錢,法治社會應該係噉的。
咁林榮基,桂民海有無得告??

告政府要睌晚J佢

咁又點, 告佢嘅係美國, 即使加拿大程序有錯, 只要引渡畀美國佢都唔可以脫罪

「流浪地球」已經說出現今世界是屬於中國共產黨,不再是屬於美國帝國,所以習主席說要令共產黨成立100年(1921年共產黨成立於上海)就可以將中國共產黨稱霸全球。

中國共產黨何只萬歲,簡直係所向無敵,因為只有一個中國國家是最多人口,而且是無神論,還有人人信奉中國共產黨,所以郁孟晚舟代表郁一個中國公民,14億人勢要反抗到底,必要時將敵人殺到片甲不留!

香港是時候改變思想,同國內人思維,將中國共產黨視為最高領導,視為神聖不可侵犯,香港人重新教育將惡毒資本主義思想掉走,須要呃美國資本輸往香港,須要一國兩制呃加拿大鬼佬!

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-4 09:51 AM 發表

西人文明國家真好,蟻民都可以向政府返擊!

係大陸蟻民就只有跪!所以孟女士先送佢子女去西人國家
中國更好. 成個香港反共基地一大堆人日日反大陸, 都只係拉得一個半個漢奸.
西人如果敢搞獨立都死得了.
參考美國標準對付示威者
參考西班牙加泰獨立事件
參考斯樂冰和阿桑奇

西人的所謂文明, 一早已被中國香港打臉.

引用:
原帖由 文匯大公轉貼員 於 2019-3-4 08:49 AM 發表
將條八婆打靶啦,反正賊仔華為都唔係好人嚟
其多不正知法犯法仲學人起訴⋯⋯⋯似足香港其身不正知法犯法做可以做高官⋯⋯⋯

引用:
原帖由 文匯大公轉貼員 於 2019-3-4 09:12 AM 發表
加拿大最好做法,盡快引渡,將個波交比美國,大陸自然會搵美國算帳
盡快送走當無事?

加國知畀老美過左一棟,但又唔可以就咁放人,宜家呢場官司就可以拖住唔送人去老美,再一個唔覺意,加國輸左,就係前線人員程序錯誤,順手放埋人,就可以同老美講 "冇辦法,輸左官司", 又唔駛同中國反面,好計

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-3-4 08:56 AM 發表
身處民主國家真好,有冇人見過大陸人有官司在身,可以反過來告中央人民政府?
最近抑鬱係結案陳詞⋯⋯⋯

引用:
原帖由 文匯大公轉貼員 於 2019-3-4 09:12 AM 發表

依家係美國拘捕孟晚舟
你真係冇腦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]