• 瀏覽: 23,068
  • 回覆: 347
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-6 05:18 PM 發表

矛盾,非芧盾
訓示,非瞓示

0分重作
多謝指教, 手機屏幕太小, 一時執不完, 感激萬分!

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-6 05:26 PM 發表

貪曾在位一層公樓都唔起,中央忍無可忍出手

董建華梁振英一心起公屋,香港人點對佢地?我以唔喺中國喺香港出世為恥辱
可惜中聯辦都被香港地產商引誘, 免交引花稅下大量買樓, 加入地產行業, 香港仲有無希望旨意中央救呢? 懷疑中!

引用:
原帖由 羅賤宰 於 2019-3-6 08:39 PM 發表

可惜中聯辦都被香港地產商引誘, 免交引花稅下大量買樓, 加入地產行業, 香港仲有無希望旨意中央救呢? 懷疑中!
冰凍三尺,非一日之寒
駐港部隊係鼎鼎大名嘅紅一團,佢地學英文......
18大之後仲有無學我唔知了

真相是:
美帝害怕中共統治下的中國強大,害怕一國兩製成功,害怕中國以一國兩制統一台灣後更富強.
所以派毒果英來港,用黑金支持泛民發動佔中,暴動.破壞香港經濟,破壞一國兩制!
毒果英,泛民,等甘做美帝走狗漢奸.
送你一句話:
你的絕得不到人民的支持!
你的絕不會成功!

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-6 04:20 PM 發表

拉倒吧。誰跟你和平統一啊。所謂和平,都是緩兵之計。解放軍從1949到現在到未來,無一日不在謀劃武統,台灣從1949到現在到未來,無一日不在謀劃以武拒統。
未來台海必有一戰。這是歷史規律。 ...
我諗法係攻破高雄機場大部,港口全部,就可以成立軍事管制委員會,由總參,總政直轄
直到至太平島一線美軍無反攻可能為止

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-6 09:04 PM 發表

台灣工薪階層20年沒漲過薪水了,政治治理亂七八糟,貧富差距懸殊,老百姓很失望,如果台灣人有幸福感,2016年國民黨怎會慘敗,2018年民進黨怎會慘敗 ...
台灣人不怕變成香港咁咩
轉貼
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1120238/

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-6 09:12 PM 發表

共產黨還是非常寬容的,真正維持了香港的言論自由,蘋果日報照常出版,中共根本不搭理黎智英,讓他旗下的媒體天天吠。法輪功在香港街頭宣傳也沒人管。美國民主基金會在香港活動也沒人管 ...
你所說啱一半, 但蘋果記者可回國採訪嗎?

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-6 09:12 PM 發表

共產黨還是非常寬容的,真正維持了香港的言論自由,蘋果日報照常出版,中共根本不搭理黎智英,讓他旗下的媒體天天吠。法輪功在香港街頭宣傳也沒人管。美國民主基金會在香港活動也沒人管 ...
最可悲的是被洗腦而入獄的學生!

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2019-3-5 07:02 AM 發表

你班黃屍 真係死蠢  有書又吾讀 人講你又信! 連自己所追求的民主自由  必然出現窮富 社會問題都吾理解  就衝住去民主自由!  黃屍仔  先去了解下咩叫自由貿易!  從前叫地主  現代叫企業家 ...
""從前叫地主  現代叫企業家""
商人呂不韋係重農主義,地主總代表嬴政係重商主義,鬥死了呂不韋,你點解釋???

黃絲有問題,但今後要壓倒佢地,我地唔可以俾佢地抓到錯誤

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-6 09:00 PM 發表

我就是台灣人,我們周圍人都對台灣政治感到失望,希望共產黨來管理台灣,如果共軍打來,我們就投降
好,希望到時軍管的時候多多配合
如果戰爭發生,遠離高雄,高雄必陷,對高雄共軍係"不惜一切代價",包括炸平

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-6 09:24 PM 發表

土地問題是最好解決的,香港不是沒有土地,填海、棕土、公園的土地都可以用,只是有人阻撓。新加坡四分之一的土地是填海造出來的,新加坡人並沒有因此貧窮,新加坡政府也沒有因此破產。 ...
香港大把荒癈農地, 大把閒置官地哂太陽廿幾年, 歸根究底又係我第一個POST所講, 公務員自己享福, 何必要理會市民, 又沒有被中央指點壓力, 又沒有人民票數壓力, 向自己圍內人負責就是了!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]