• 瀏覽: 4,284
  • 回覆: 49
支持全香港…
190,000公務員及家屬,
齊齊搬入大灣區辦公及居住生活!
(完益配套:公屋/屋居,醫院學校,購物商場等。)

一來作帶頭作用,
二來釋出商廈地,
三來收回公居屋!
(即時減輕香港土地問題。)

香港係大灣區內一份子仲進去邊?樓主唔想留喺大灣區,離開香港就得啦。

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-3-4 05:41 AM 發表
香港係大灣區內一份子仲進去邊?樓主唔想留喺大灣區,離開香港就得啦。
冇錯,離開香港!

政府帶頭帶領…
近19萬公僕及家人(60萬),
搬遷入大灣區港人港地,
辦公,上學,生活,居住!

香港即時釋出…
大量商廈/住屋等用地,
樓價/租金/環境/空間,
都可以得到大大改善!

港人要辦理公服…
可以搭乘高鐵住返,
政府會有提供補貼,
又刺激大灣區消費,
又解決了土地問題!

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-3-4 07:46 AM 發表

冇錯,離開香港!

政府帶頭帶領…
搬遷入大灣區港人港地,

香港即時釋出…
大量商廈/住屋等用地,
都可以得到大大改善!

港人要辦理公服…
可以搭乘高鐵住返,
政府會有提供補貼,
又刺激大灣區消費,
又解決了土地問題! ...
原來你中文閱讀能力差成咁,牛頭唔搭馬咀,同你溝通唔到。

使咩進駐啫。香港咪大灣區其中一部分囉。只不過依家有對相的國家政策配合。香港會主力發展對外的金融服務同科創中心。樓主唔知就要多尐睇正常嘅新聞,唔好淨係睇毒果,重要淨係睇標題。

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-3-4 07:50 AM 發表
使咩進駐啫。香港咪大灣區其中一部分囉。只不過依家有對相的國家政策配合。香港會主力發展對外的金融服務同科創中心。樓主唔知就要多尐睇正常嘅新聞,唔好淨係睇毒果,重要淨係睇標題。 ...
即時解決土地問題!

政府官員及公僕…
帶頭釋出商/住用地,
只有有完善生活配套,
我作為長俸制公務員,
同家人一定願意遷入!
(醫護教育人員全部同步)

引用:
原帖由 一一一木木木 於 2019-3-4 07:50 AM 發表
使咩進駐啫。香港咪大灣區其中一部分囉。只不過依家有對相的國家政策配合。香港會主力發展對外的金融服務同科創中心。樓主唔知就要多尐睇正常嘅新聞,唔好淨係睇毒果,重要淨係睇標題。 ...
市民公服車資…
官員公僕所有車資,
住返高鐵政府資助!
(香港或大灣區港地,生活冇分別。)

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-3-4 08:06 AM 發表

市民公服車資…
官員公僕所有車資,
住返高鐵政府資助!
(香港或大灣區港地,生活冇分別。)
支持呀,唔搬上去當曠工炒得
仲要搬埋所有政府撥款機構上去,包括大學,社福,立法會,綜援戶;好冇?

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-3-4 09:43 AM 發表

仲要搬埋所有政府撥款機構上去,包括大學,社福,立法會,綜援戶;好冇?
以後所有大學畢業典禮,去深圳會展搞,馬尿康一定尿都唔敢痾

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-3-4 09:43 AM 發表

三公…
(公屋,公僕,公援)

去邊都冇問題喇!
(最緊要有阿公俾錢…)

香港官員如果龜縮,唔主動參與帶頭,投入大量資金,一旦大灣區成功搞起,香港只會俾區內其他地區睇唔起。參與少,分到的紅利也少。

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-3-4 07:46 AM 發表

冇錯,離開香港!

政府帶頭帶領…
搬遷入大灣區港人港地,

香港即時釋出…
大量商廈/住屋等用地,
都可以得到大大改善!

港人要辦理公服…
可以搭乘高鐵住返,
政府會有提供補貼,
又刺激大灣區消費,
又解決了土地問題! ...
煲呔曾一早於2011年進駐了深圳, 在2012年被人民力量和社民連到北角廉署舉報他貪污, 如果沒有貪曾案發生, 又沒有反對派大搞佔中,及 大搞 逢中必反的話, 相信政府早已帶頭帶領…
近19萬公僕及家人(60萬)進駐大灣區了。

以前深圳只系一爛地,肯發展,今日已超越香港。大灣區系國家重點發展,系無得輸,應該話上面唔俾輸。香港縦使削減福利都要出大錢投資發展,唔好少過深圳,否則大灣區成功搞起,到時香港就真係無地方位

支持,他們應搬往大灣區居住,以身作則!

如果大灣區成為獨立國家,可與台灣、韓國爭一日長短

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]