• 瀏覽: 4,282
  • 回覆: 49
樓主都唔知大灣區包含邊啲地區就出post!一貫逢中必反心態!

引用:
原帖由 yellowcat 於 2019-3-4 12:51 PM 發表
如果大灣區成為獨立國家,可與台灣、韓國爭一日長短
嚴禁泛黃…
反中亂港,分裂祖國!

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-3-4 05:41 AM 發表
香港係大灣區內一份子仲進去邊?樓主唔想留喺大灣區,離開香港就得啦。
咁淋病柒鵝又成日叫香港人人上去大媽區擁抱人媽區機遇,真不愧為香港特衰行騙長官,大媽區咁L好,日日15Ox唔L使嚟香港喇。

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-3-4 04:33 PM 發表

咁淋病柒鵝又成日叫香港人人上去大媽區擁抱人媽區機遇,真不愧為香港特衰行騙長官,大媽區咁L好,日日15Ox唔L使嚟香港喇。
錯。點解話大陸人落黎溝淡。反過來香港人上去大灣區,就如深圳、常平咁多港式茶餐廳,就係以前班寶貴ching留下不少腳毛,將香港文化帶上去,叫你班友去大灣區,依家明點解未?

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-3-4 04:33 PM 發表

丈夫或親人在香港…
嫁雞隨雞,嫁狗隨狗!
(中國內地女性真偉大)

引用:
原帖由 masasa 於 2019-3-4 04:54 PM 發表

錯。點解話大陸人落黎溝淡。反過來香港人上去大灣區,就如深圳、常平咁多港式茶餐廳,就係以前班寶貴ching留下不少腳毛,將香港文化帶上去,叫你班友去大灣區,依家明點解未? ...
大陸地方,香港管理!
(公屋/居屋/學校/醫院/商場百貨/政府部門…)

福利,生活全跟香港…
大把人爭住上去生活!
(香港又細,又貴,又廢。)

引用:

你哋對中文閱讀理解能都好差,佢只話叫我哋中國香港人配合國家發展找緊大灣區機遇,冇叫人搬上內地居住,咁都聽唔明就就算,同你哋真係溝通唔到。

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-3-4 12:03 AM 發表
支持全香港…
190,000公務員及家屬,
齊齊搬入大灣區辦公及居住生活!
(完益配套:公屋/屋居,醫院學校,購物商場等。)

一來作帶頭作用,
二來釋出商廈地,
三來收回公居屋!
(即時減輕香港土地問題。) ...
又唔錯喎,
不過係咪可以上任何網架?
可以睇香港電視嗎?
可以買到外國報紙嗎?
可以買到所有書籍嗎?

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2019-3-4 06:03 PM 發表

又唔錯喎,
可以睇香港電視嗎?
可以買到外國報紙嗎?
可以買到所有書籍嗎?
坐高鐵回港…
快過北區去港島!

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2019-3-4 06:03 PM 發表

又唔錯喎,
可以睇香港電視嗎?
可以買到外國報紙嗎?
可以買到所有書籍嗎?
內地人去外國旅遊…
次數&消費多過港人幾倍!

引用:
原帖由 坐六年 於 2019-3-4 05:53 PM 發表

你哋對中文閱讀理解能都好差,佢只話叫我哋中國香港人配合國家發展找緊大灣區機遇,冇叫人搬上內地居住,咁都聽唔明就就算,同你哋真係溝通唔到。 ...
cctvb 香港特閪政府成日叫港人上去大媽區創業,買樓原來都是假的嗎?專搬龍門的人跟普通人梗系溝通唔到喇.

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-3-4 12:03 AM 發表
支持全香港…
190,000公務員及家屬,
齊齊搬入大灣區辦公及居住生活!
(完益配套:公屋/屋居,醫院學校,購物商場等。)

一來作帶頭作用,
二來釋出商廈地,
三來收回公居屋!
(即時減輕香港土地問題。) ...
弱智,廢青無得醫!
所有廢青離開香港, 去你地嚮往的美國(不過美國唔要你地), 香港居住問題就會解決

唔使咁。
特首一家放棄英國籍,做大灣人,歸宗認祖。
夠架嗱!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-5 01:04 PM 發表
唔使咁。
特首一家放棄英國籍,做大灣人,歸宗認祖。
夠架嗱!
咁解決唔到…
香港土地問題架喎!

各官員公務員家屬,
一切非必要辦事處,
全部搬遷大灣區內,
即時釋出大量港地!
(唔洗填海收地咁麻煩)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]