註冊 登入

[國際新聞評論] 透過5G網絡協助醫生成功為患者結腸切除癌腫瘤

透過5G網絡協助醫生成功為患者結腸切除癌腫瘤 E-mail 此主題給朋友

科技發展日新月異,醫療亦同時受惠。西班牙巴塞隆拿有醫生周三(27日)在世界流動通訊大會(MWC)會上表示,負責監督手術的...

唔知西班牙有冇用華為5G設備?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190228/mobile/bkn-20190228070014567-0228_00912_001.html

精選樓盤
引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-2-28 10:10 AM 發表

科技發展日新月異,醫療亦同時受惠。西班牙巴塞隆拿有醫生周三(27日)在世界流動通訊大會(MWC)會上表示,負責監督手術的...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190228/photo/bkn-20190228070014567-0228_00912_001_01b.jpg?20190228081513

新聞來源連結:
http ...
假如有,
就算做緊手術, 尾國可能都要叫停

廷遲2秒都唔掂

唔明有咩實際需要要用5G做手術?等個醫生唔使洗手?

引用:
原帖由 小稀 於 28/2/2019 10:13 發表

假如有,
到時可能將5G關了

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

回覆 引用 TOP

全世界只得華為5G嗎

华為

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 apmichael 於 28-2-2019 10:23 發表

唔明有咩實際需要要用5G做手術?等個醫生唔使洗手?
本來要去外國做手術用左5g唔洗

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-2-28 10:10 AM 發表

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aeanews/20190228/photo/bkn-20190228070014567-0228_00912_001_01b.jpg?20190228081513

新聞來源連結:
http ...
華為5G設備係唔係真係信得過⋯⋯⋯

沒有華為你們全部完蛋了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mib04 於 28-2-2019 10:28 發表

全世界只得華為5G嗎
全世界5g相同, 5g係公開生產標準, 但全世界只得華為器材夠平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日外圍的獅子 於 2019-2-28 10:31 AM 發表

華為5G設備係唔係真係信得過⋯⋯⋯
我可以好明確講你知,世界上所有科技都信唔過!!連Window都仲要成日更新漏洞

誰大誰惡誰正確!!!!!!!
引用:
原帖由 小稀 於 2019-2-28 10:13 AM 發表

假如有,
平時就網絡安全同國家安全,做緊手術就手術有風險,龍門任尾國搬

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2019-2-28 10:37 AM 發表

我可以好明確講你知,世界上所有科技都信唔過!!連Window都仲要成日更新漏洞
C主⋯⋯⋯多謝分析⋯⋯⋯Window 老闆會唔會前面係人後面係乜乜⋯⋯⋯

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-2-28 10:10 發表

新聞來源連結:
http ...
IT`S GREAT.

回覆 引用 TOP

60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。