• 瀏覽: 65,457
  • 回覆: 787
+14
引用:
原帖由 特首候選人 於 2019-2-26 07:33 PM 發表
近年,中國外長王毅,駐加拿大、瑞典大使及外交部發言人等的言行都很出位,但很多時內容幼稚且沒有邏輯而遭人恥笑。為甚麼他們的言行都那麼小學雞?

王毅上周六結束歐洲之行稱,華為在國際遭到抵制,在沒證據下動用國家力量來抹黑和打擊特定企業,是不公正,也不道德。他強調,企業的生存發展最終要由市場競爭決定,政府要做的,就是提供公平、公正和透明的營商環境,「不能打着安全的幌子,以莫須有的藉口損害甚至扼殺企業 ...
毒果有邊個外交部發言人唔踩? 有邊個特首唔踩? 毒果係靠呢啲進行洗腦工程嘛

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-4 11:26 AM 發表

毒果有邊個外交部發言人唔踩? 有邊個特首唔踩? 毒果係靠呢啲進行洗腦工程嘛
毒果係USA報
Support USA外交部發言

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-3-3 11:44 PM 發表
潘小濤
資深傳媒人
我不嬲都覺得呢位潘生嘅智商只得小學雞水平!

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-4 10:18 PM 發表

我不嬲都覺得呢位潘生嘅智商只得小學雞水平!
林狗跟埋佢癲
去年某日朝早坐小巴番工
聽佢三條友電台開咪播毒
該集大致內容嘲笑大陸城市規劃無公園概念

心諗你三兜港蛙近近地上深圳望一望
再比較下香港d九龍公園&維園

真係得啖笑

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-3-4 11:26 AM 發表

即我諗,中國外交部嘅人,甚至國家主席,都應該由毒果啲人去做,等全世界都可以笑毒果派嘅人係幾咁弱智!

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-3-4 10:27 PM 發表

林狗跟埋佢癲
去年某日朝早坐小巴番工
聽佢三條友電台開咪播毒
該集大致內容嘲笑大陸城市規劃無公園概念

心諗你三兜港蛙近近地上深圳望一望
再比較下香港d九龍公園&維園

真係得啖笑 ...
林狗嘅智商,咪就係霸住枝咪玩一言堂,隨時cut你線嘍!

真係好弱智!

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-4 10:50 AM 發表

呵呵,又歪曲別人說話,我冇講有證據你老美搞顛覆,雖然呢樣係人所共知既事,我只係話cnn之類既造謠本事係顛覆別國之工具。

cnn造謠連你老美總統侵侵都講過,呢樣我信佢囉,你唔信佢咩? ...
其實你記唔記得你自己答緊乜?
答答下唔知答左去邊,無論考hkcee,heal,定dse都死硬。

乜cnn係政府咩?!反而侵侵唔係?!
你咁講咪即係證明左cnn同美國政府無關,唔關美國政府事。

引用:
原帖由 孺子牛 於 2019-3-4 10:45 PM 發表

林狗嘅智商,咪就係霸住枝咪玩一言堂,隨時cut你線嘍!

真係好弱智!

例如呢個鄭東新區(河南鄭州)
2012年左右被BBC定CNN大肆報道為中國最大鬼城
當時仍是地盤, 仲要春節前後報道

黃絲眉飛色舞
卻忽略此新區委託日本享負盛名嘅黑川紀章事務所規劃
由超高綠化率, 人工湖降溫, 低密度商廈通風設計, 大廈間基座連結商場
以至乎道路網規劃

基本上任何環評都過

如今已成鄭州最大CBD
加上鄰近鄭州東站
舒緩傳統舊城區(二七商圈)擠擁情況

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-3-4 10:52 PM 發表

例如呢個鄭東新區(河南鄭州)
2012年左右被BBC定CNN大肆報道為中國最大鬼城
當時仍是地盤, 仲要春節前後報道

黃絲眉飛色舞
卻忽略此新區委託日本享負盛名嘅黑川紀章事務所規劃
由超高綠化率, 人工湖降溫, 低密度商廈通風設計, 大廈間基座連結商場
以至乎道路網規劃

基本上任何環評都過

如今已成鄭州最大CBD
加上鄰近鄭州東站
舒緩傳統舊城區(二七商圈)擠擁情況 ...
嘿嘿……

弱智嘅人,其實好易滿足,只要可以唱衰中國,就已經好滿足。

至於事實係點?

呵呵……事實好複雜,要用腦,弱智嘅人根本就唔會有嘍!

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-4 10:46 PM 發表

其實你記唔記得你自己答緊乜?
答答下唔知答左去邊,無論考hkcee,heal,定dse都死硬。

乜cnn係政府咩?!反而侵侵唔係?!
你咁講咪即係證明左cnn同美國政府無關,唔關美國政府事。 ...
咦,我一直講cnn,whatsspp等俾人利用黎顛覆政府,係你九唔搭八話冇證據係你老美做主謀人。

而家我國係以國家安全為由限制此類工具進入我國,冇人講過限制你老美。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-3 10:47 PM 發表

你真係有證據啲「謠言」係政府做的?
連侵帝都指責CNN造假新聞,你就趕唔切去保護

又來了一人化身自問自答

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-3 11:07 PM 發表

你都未有實際證據話美國用Facebook,.....等顛覆國家,
全部都係「有可能」。

其實中共當年顛覆的,唔止柬蒲寨,
先講韓戰......係被聯合國大會定性為侵略朝鮮半島。
(中共成日講韓戰係同美軍打其實主要目的係掩飾,掩飾佢對抗緊聯合國安理會派出的合法部隊呢一個現實。)

中共亦都資助菲共、馬共、印尼共........(幾乎成個東南亞都有)去顛覆當地政權,赤化人學。

菲共到今日都仍屬於 ...
你信聯合國,即是信誰大誰惡誰正確

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-4 11:21 PM 發表

咦,我一直講cnn,whatsspp等俾人利用黎顛覆政府,係你九唔搭八話冇證據係你老美做主謀人。

而家我國係以國家安全為由限制此類工具進入我國,冇人講過限制你老美。 ...
咁你都要講邊個利用,而且係有心去顛覆政府先得架?!

正如如果係大陸利用cnn散播假新聞(你都話侵侵鬧cnn出假新聞),
咁禁華為以預防大陸就變成合理。

引用:
原帖由 太子站出入口 於 2019-3-5 02:13 AM 發表

連侵帝都指責CNN造假新聞,你就趕唔切去保護
#25答左你。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]