• 瀏覽: 65,445
  • 回覆: 787
+14
引用:
原帖由 denniscwip 於 2019-3-5 04:19 PM 發表

哈, 我係引用學者所講你呢啲成日嗱中共入韓鮮幫北韓打南韓單嘢話畀你聽, 你成日嗱來打飛機單嘢只係你個人用歷史偏面事實去講.

你話禁運又點, 實質禁運決議係根本無法律約束力, 英國係畀美國壓力下去表面化去做喎, 呢啲係事實. 英國大可以唔聽喎, 正如美國唔理聯合國大會決議仍定耶路撒冷做以色列首都一樣喎.

你嗱出美國打伊拉克時有幾多人「伊拉克人民公投贊成美國發動戰爭攻打伊拉克」 ...
對大陸禁運就梗左,即係已經判定大陸有罪,
只係對禁運的程度係約束,所以可以輕可以重
唔會改變大陸已經畀被判有罪,並被懲處的事實。

中共係韓戰中,唔單止唔聽聯合國安理會決議,
重以武力抵抗聯合國安理會決定,
殺傷以萬計的合法出兵的聯合國部隊。
(甚麼你死我活?唔抵抗聯合國安理會合法議案,中共就會死?)

美國最多、最多只係唔聽聯合國說話,
比起中共........真係小兒科程度都未到!

而進入伊拉克更加係得到當地人民支持(即係人民意願),聯合國都無權凌駕當地人民決定,
(正如大陸人民意願係支持中共,聯合國係凌駕權。)
有無要求中共搞一個公投,先確定大陸人係支持佢?
美國係入伊拉克事件中,根本無罪。

正如北約出兵科索沃,聯合國最後依人民意願(人民支持獨立)而認同北約出兵合法。

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-3-5 04:24 PM 發表

唔同國家都有唔同制度
有啲國家以經濟為主,有啲國家以民主發展,係兩把唔同的尺
反右、文革已經幾耐以前;直到現在,都唔見有咩大型人民運動害死人 ...
佢一中共就文革, 韓戰, 禁運, 呀, 但佢只係知歷史偏面, 講啲唔講啲, 我衰衰地都睇下學者, 歷史, 報導, 但佢口噏就話係架, 好自我架.

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-3-5 04:24 PM 發表

唔同國家都有唔同制度
有啲國家以經濟為主,有啲國家以民主發展,係兩把唔同的尺
反右、文革已經幾耐以前;直到現在,都唔見有咩大型人民運動害死人 ...
即係我唔駛做任何野!
就算曾經畀人爆左格,有屋企人被殺,都可以唔駛做任何野!

而且我答左,有人重視人命,所以對政治制度有要求,
你重視錢,所以只對經濟發展有要求,
錢同人命邊樣重要,係價值觀問題,
我尊重,但請你亦尊重重視人命的人。

引用:
原帖由 denniscwip 於 2019-3-5 04:34 PM 發表

佢一中共就文革, 韓戰, 禁運, 呀, 但佢只係知歷史偏面, 講啲唔講啲, 我衰衰地都睇下學者, 歷史, 報導, 但佢口噏就話係架, 好自我架.
問題在於你的標準無定......

係你眼中,唔聽聯合國話已經係犯法,
任何理由都係犯法,
但同聯合國合法部隊開火,殺傷以萬計聯合國部隊.......只係一句「你死我活」就可變成唔犯法。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-5 04:32 PM 發表

對大陸禁運就梗左,即係已經判定大陸有罪,
只係對禁運的程度係約束,所以可以輕可以重
唔會改變大陸已經畀被判有罪,並被懲處的事實。

中共係韓戰中,唔單止唔聽聯合國安理會決議,
重以武力抵抗聯合國安理會決定,
殺傷以萬計的合法出的聯合國部隊。

美國最多、最多只係唔聽聯合國說話,
比起中共........真係小兒科程度都未到!

而進入伊拉克更加係得到當地人民支持(即係人民意願),聯合國都無權凌駕 ...
嗱, 你話聯合國大會判又誤導人, 因為聯合國大會議決根本無法律約束力, 只係你把口話係佢有「罪」啫.
仲有喎, 當時中共唔係聯合國成員國, 無簽聯憲喎, 你曾經話過簽咗就要守喎.
你重覆COPY and PASTE 幾多次, 都唔會改變呢個事實, 聯合國大會議決案係無法律約束力

哈, 對比美國老屈伊拉克有大殺傷力武器將聯合國掉埋一邊無授權去發動戰爭攻打伊拉克, 對比美國成日老屈, 中共玩嘢真係「小兒科」喎.

而進入伊拉克更加係得到當地人民支持(即係人民意願),聯合國都無權凌駕當地人民決定,
聯合國憲章邊條講明 可以人民授權動武先?! (有就拿條文証明, 如果係你個人演譯及解釋請加埋學者支持理據, 否則只係廢話連篇),
仲有無美國打伊拉克前, 伊拉克人民公投結果報道先?! 有幾多比例的人口係贊成先?! 無, 又係你個人幻想.

你話(正如大陸人民意願係支持中共,聯合國係凌駕權。)人民支持中共係內政嘛, 但老屈人有武器動武係發動戰爭喎, 聯合國成立基本宗旨係世界和平嘛/

美國係入伊拉克事件中,根本無罪。
嗱, 國際法學會開咗會議討仲表明已經講明係不合國際法喎, 歐洲佬用呢個手段玩嘢, 咁俄仔一樣用同一手段玩番佢地.

正如北約出兵科索沃,聯合國最後依人民意願(人民支持獨立)而認同北約出兵合法。
(嗱, 你又來, 咁你都應該認為克里米亞公投入俄都係人民意願喎, 因為人民支持入俄架)

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-5 04:48 PM 發表

問題在於你的標準無定......

係你眼中,唔聽聯合國話已經係犯法,
任何理由都係犯法,
但同聯合國合法部隊開火,殺傷以萬計聯合國部隊.......只係一句「你死我活」就可變成唔犯法。 ...
哈, 你話簽咗要守嘛, 中共當時未簽當然唔洗聽聯合國支笛喎,

你幫我話係我眼中?! 你個人幫我幻想埋

你又可以美國老屈伊拉克有武器無授權發動戰爭殺平民又得?! 呢一刻你又咁高舉人民意願?!

仲有係你眼中, 人民意願係第一嘛, 美國又唔尊重智利, 尼國等人民意願既?! 人民意願?! 定美國意願呀?!

引用:
原帖由 denniscwip 於 2019-3-5 04:50 PM 發表

嗱, 你話聯合國大會判又誤導人, 因為聯合國大會議決根本無法律約束力, 只係你把口話係佢有「罪」啫.
仲有喎, 當時中共唔係聯合國成員國, 無簽聯憲喎, 你曾經話過簽咗就要守喎.
你重覆COPY and PASTE 幾多次, 都唔會改變呢個事實, 聯合國大會議決案係無法律約束力

哈, 對比美國老屈伊拉克有大殺傷力武器將聯合國掉埋一邊無授權 ...
你又混亂了!
逐個point 回應,跟手自打嘴巴。

中國,從來都係聯合國成員,未解放前已經加入聯合國,重係常任理事國!
除非你講台灣同大陸係兩個唔同的國家,
否則,聯合國決議,對包括大陸在內中國幾時都有效!

以你的標準,記住,係你的標準,
唔聽聯合國安理會說話已經係犯法(記住,聯合國大會係通過佢有犯法),
反而用武力對抗聯合國安理會決議,殺傷以萬計的聯合國部隊,
就因為聯合國大會通過佢係犯法而無罪?

學者原來重權威過聯合國大會,對聯合國有約束力架?

你乜事呀?!

蘇聯在大陸人民支持下,支持中共推翻政權,.........
什麼內政?

科索沃已經證明人民意願/人民支持係決定性,
克里米亞只係講緊人民意願/人民支持是否真的存在。
伊拉克係呢一方面唔駛拗。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-5 04:37 PM 發表

即係我唔駛做任何野!

我尊重,但請你亦尊重重視人命的人。 ...
咁不如你講下,毒果口中的小學雞殺咗邊個屋企人?

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-3-5 05:12 PM 發表

咁不如你講下,毒果口中的小學雞殺咗邊個屋企人?
反右、文革、大躍進,死幾多人?重問?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-5 05:14 PM 發表

反右、文革、大躍進,死幾多人?重問?
又係用上世紀嚟嘲諷?

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-3-5 05:19 PM 發表

又係用上世紀嚟嘲諷?
即係就算曾經畀人爆左格,有屋企人被殺,
只要有一段時間無畀人再爆,就可以唔駛做任何野。

正常人唔會咁諗野。
正常人起碼都加多把鎖。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-5 05:23 PM 發表

即係就算曾經畀人爆左格,有屋企人被殺,
只要有一段時間無畀人再爆,就可以唔駛做任何野。

正常人唔會咁諗野。
正常人起碼都加多把鎖。
咁今世紀又殺咗邊個? 係「今世紀」

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-5 03:01 PM 發表

拿拿拿!當香港立23條時,的確係咁架!

唔止報館有罪、印刷有罪,連賣報紙果一個都有罪。
呵呵,搬龍門兼講大話去護主,你都算忠心。

下面搵條文支持你講法囉,求其九噏想呃人?

https://www.news.gov.hk/isd/ebul ... 26-18ed70190a7a.htm

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-5 04:37 PM 發表

即係我唔駛做任何野!

我尊重,但請你亦尊重重視人命的人。 ...
你重視人命? 有冇為你民主教殺害難民愧疚?

附件

Alan_Kurdi_lifeless_body.jpg(16.65 KB)

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-5 05:43 PM 發表

呵呵,搬龍門兼講大話去護主,你都算忠心。

下面搵條文支持你講法囉,求其九噏想呃人?

https://www.news.gov.hk/isd/ebulletin/tc/category/lawandorder/030213/b3df962c-f475-403f-b026-18ed70190a7a.htm ...
魔鬼係細節中,
問題在於草案中「參與散播」,印刷及販賣的確係參與散播。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]