• 瀏覽: 17,074
  • 回覆: 121
  • 追帖: 2
+2
世界流動通訊大會(Mobile World Congress)近日於西班牙舉行,華為席間透露經已在全球超過30間營運商簽訂合約,並輸出了超過4萬個5G基站,希望能幫助各國營運商開展5G技術,同時讓各地用戶體驗相關服務。

華為於大會上表示,預計在今年再與多30個新國家發放5G頻譜。另外,各國將近200多個營運商將獲得5G牌照,故今年將會有至少40個5G終端機向外發送。據悉,今次世界流動通訊大會中,華為力推「極簡5G」(Minimalism 5G),並展出多款相關產品。另有華為相關人士透露,將於今年在亞歐兩地以及中東建實驗室,為華為全球5G發展打下基礎。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190226/bkn-20190226152527038-0226_00952_001.html

最好的例子就是,民主,自由的台灣居然容不下提倡''民主自由''的蘋果日報,而沒有普選,獨裁的中國香港却任由其繼續興風作浪
美國是甚麼?不就是世界上最大的騙子,攞住個"民主,自由"的神主牌去指控別人行騙而已.
唔用華為都可以的,自己出一百幾十億研發,再用幾年時間,再搵工廠制造,不過到時中國應該研發左6G了

四萬多個只是開始吧,北京鳥巢為了冬奧會,二千平米的地方,要建七百幾個5G基站。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-2-26 05:21 PM 發表
老美就來都要面對現實架啦
老美的勞工法,同工會的阻礙,系美國制造幾乎咩都天價

香港幾時有先

引用:
原帖由 邦之星 於 2019-2-26 05:25 PM 發表
香港幾時有先
香港又有人話怕被人監控

引用:
原帖由 kevinfox 於 2019-2-26 05:26 PM 發表

香港又有人話怕被人監控
又唔係政見人士,怕乜

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-2-26 05:21 PM 發表
老美就來都要面對現實架啦
如果德, 英, 紐, 日, 都聽美國支笛,咁就容易面對啲

引用:
原帖由 kevinfox 於 2019-2-26 05:17 PM 發表
唔用華為都可以的,自己出一百幾十億研發,再用幾年時間,再搵工廠制造,不過到時中國應該研發左6G了
一件產品O既研發,
複制得越多越搵到錢,
大陸已經有十幾億人口包底,
手機用戶佔比亦係極高...

你而家先起步? 研發成本係問題,
收回成本又俾華為食左頭啖...
邊個敢投資落去?
侵侵自己出錢或者有得搞...
搞完屈下日本/台灣/歐洲/南韓用咪得囉...
(如果佢地仲未用華為5G O既話)

引用:
原帖由 邦之星 於 2019-2-26 05:25 PM 發表
香港幾時有先
放心一定有得用

仇中..返中...返華為果D城邦旺財用親屎全家

引用:
原帖由 邦之星 於 2019-2-26 05:27 PM 發表

又唔係政見人士,怕乜
唔係政見問題,但係以犯法維生,唔驚有鬼,LOL ! 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]